Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση απουσιάζει στην Ειδομένη. Η σιδηροδρομική γραμμή πρέπει να λειτουργεί

«Πρέπει να εμφανιστεί η κυβέρνηση και τα όργανά της στην Ειδομένη και να εξηγήσουν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι δεν έχουν καμία ελπίδα παραμένοντας εδώ και ότι απλώς βασανίζονται. Το κράτος απουσιάζει...στην Ειδομένη, όπως και στα νησιά, η κυβέρνηση απουσιάζει» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη.

«Είναι υποχρέωσή μας να φιλοξενήσουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν έρθει από τους πολέμους. Από την άλλη, όμως,
είναι υποχρέωσή μας να προφυλάξουμε τη ζωή στην τοπική κοινωνία. Δεν μπορεί να έχει εξαφανιστεί κάθε είδος δραστηριότητας στην περιοχή, γιατί απουσιάζει το κράτος, γιατί απουσιάζουν οι αποφάσεις. Θα πρέπει ο δήμος, συγκεκριμένα, που τραβάει μεγάλο κουπί, αυτές τις μέρες, να ενισχυθεί», είπε ο κ. Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει το κράτος να αποφασίσει. «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν μπορεί να υπάρχει εδώ ένας τεράστιος καταυλισμός χωρίς υποδομές. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πρέπει να φύγουν από εδώ και να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας ή όπου αλλού έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει αποφασιστικά» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η σιδηροδρομική γραμμή πρέπει να λειτουργεί.

«Η κυβέρνηση έχει μια λογική: "Ας αφήσουμε τα προβλήματα και κάποια στιγμή θα βρουν τη λύση τους. Ας αφήσουμε τα προβλήματα να σαπίζουν. Ας αφήσουμε τους ανθρώπους στον ήλιο, ας αφήσουμε πιθανόν αύριο τις αρρώστιες. Όχι, δεν είναι έτσι. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Και προφανώς θα πρέπει να υπάρξουν αποφασιστικές λύσεις, που δεν θα αφήνουν στον καθένα τη δυνατότητα να σκεφτεί ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στους δρόμους, στο σιδηροδρομικό δίκτυο» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα