Τα κόμματα ξεκίνησαν «πόλεμο» στο Twitter. H διαδικτυακή αψιμαχία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που «έριξε» το ίντερνετ

Σε διαδικτυακή «αναμέτρηση» στο Twitter προχώρησαν Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις πρόσφατες συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις οποίες ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και την διεξαγωγή εκλογών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης
ο λογαριασμός που διατηρεί το ΠΑΣΟΚ στο Twitter δημοσίευσε μια κινούμενη φωτογραφία (GIF) που δείχνει την αλλαγή της στάσης του προέδρου της ΝΔ στο θέμα των εκλογών μέσα σε λίγους μήνες: «Δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός», είχε πει ο Μητσοτάκης στις 2 Φεβρουαρίου. «Τολμήστε να πάμε σε εκλογές», είπε στις 29 Μαρτίου. «Υπευθυνότητα #not», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ζητάει επίμονα εκλογές. pic.twitter.com/TNaHGg8TzY

ΠΑΣΟΚ (@pasok) April 13, 2016

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός, αλλά ζητάει επίμονα εκλογές», γράφει η περιγραφή της φωτογραφίας.

Στο ίδιο καυστικό και χιουμοριστικό πνεύμα, η Νέα Δημοκρατία απάντησε στο ΠΑΣΟΚ με μια άλλη φωτογραφία, με την οποία προσπάθησε να μειώσει την παρουσία του κόμματος στην πολιτική σκηνή της χώρας. Η φωτογραφία δείχνει τη λέξη «ΠΑΣΟΚ» γραμμένη στη γραμμή αναζήτησης της Google και από κάτω, στα αποτελέσματα, να γράφεται το εξής: «Δυστυχώς δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για την αναζήτηση “ΠΑΣΟΚ”» (suggestions: λεφτά υπάρχουν).

@pasok pic.twitter.com/JF0JgLA4nb

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) April 13, 2016

Μία ώρα μετά, το ΠΑΣΟΚ απαντά με ένα γράφημα που δείχνει την εξέλιξη των δημοσίων δαπανών και εσόδων σε ποσοστό του ΑΕΠ «με υπογραφή Νέας Δημοκρατίας». «Keywords: Σεμνά και ταπεινά», γράφει η εικόνα, την οποία συμπληρώνει το πορτρέτο του Κώστα Καραμανλή.

.@neademokratia pic.twitter.com/ptfxiKMIjp

ΠΑΣΟΚ (@pasok) April 13, 2016

Στη συζήτηση, η οποία θυμίζει αρκετά τις «αψιμαχίες» Αμερικανών πολιτικών ή ξένων επιχειρήσεων στο διαδίκτυο, συμμετείχαν και οι χρήστες του Twitter. Μετά το τελευταίο γράφημα του ΠΑΣΟΚ, ένας χρήστης ανέβασε μια φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου να ποζάρει στην κάμερα κρατώντας ένα αλκοολούχο ποτό. «Άστο Νέα Δημοκρατία, το 'χω», γράφει ο χρήστης στην περιγραφή. Άλλοι χρήστες μάλιστα ζητούν και από άλλα κόμματα να μπουν στο «παιχνίδι» και να συμμετάσχουν με χιουμοριστικά GIFS στη συζήτηση.

Αστο @neademokratia τοχω @pasok pic.twitter.com/eYaXcZ5vzm

— Φιλελέ βδέλυγμα (@GVeltsi) April 13, 2016

@syriza_gr προκαλούν και τα δυο
(@pasok @neademokratia). Πάρτε θέση άμεσα. Το @ToPotami ετοιμάζει ήδη το δικό του απαντητικό gif

Δον Κιχώτης (@tengo_69) April 13, 2016

Διαβάστε ακόμα:

Όταν τα social media «τρώνε» πολιτικούς (και όχι μόνο): 8 χαρακτηριστικές περιπτώσεις

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα