Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

(1) Σε ζωντανή μετάδοση συνεδριάζει το Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής

Στη 1:30 μ.μ. θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, στο κτίριο της Βουλής
των Ελλήνων. Η εισήγηση του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

(2) Οι τέσσερις μνηστήρες για τον ΑΔΜΗΕ

Τέσσερις είναι οι εταιρείες που εκδήλωσαν σήμερα ενδιαφέρον για την εξαγορά του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής στρατηγικού επενδυτή που ξεκίνησε πρόσφατα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι είναι η ιταλική TERNA, η γαλλική RTE και oι κινεζικές State Grid και South Power Grid.

(3) Παραπέμπονται για κακούργημα 11 άτομα για τις φρεγάτες «S». Στη Βουλή η δικογραφία για Παπαντωνίου

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, δόθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, κατά 11 ατόμων σχετικά με τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμού μέσης ζωής 6 φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή, αντίγραφο της δικογραφίας να διαβαστεί στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

(4) Η Γαλλία αντιμέτωπη ξανά με την τρομοκρατία

Ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία που συγκλόνισε ξανά την Γαλλία. Οι δύο δράστες επιτέθηκαν στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ και σφαγίασαν έναν ηλικιωμένο ιερέα. Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

(5) Η Κομισιόν ανακοινώνει πρόστιμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει σήμερα την επιβολή προστίμων σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για δημοσιονομική παρέκκλιση και να ορίσει νέες, πιο μακρές προθεσμίες για να επαναφέρουν τα ελλείμματά τους κάτω από το όριο που έχει τεθεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Εάν η Κομισιόν αποφασίσει να προτείνει πράγματι την επιβολή προστίμων, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που θα επιβληθούν τέτοια. Μέχρι σήμερα, καμιά χώρα δεν έχει κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, παρότι ορισμένα από τα κράτη μέλη έχουν παραβιάσει επανειλημμένα τους κανόνες όσον αφορά τα δημοσιονομικά, όπως η Γαλλία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα