Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Το χρέος, χρέος των πιστωτών

Ημέρα δεύτερη η χθεσινή για τον Αλέξη Τσίπρα στον ΟΗΕ και ήταν ημέρα του χρέους.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του την Τρίτη στο φόρουμ Concordia Summit υπογράμμισε ότι προκειμένου η Ελλάδα να εισέλθει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, οι πιστωτές της πρέπει να πράξουν το καθήκον τους για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και τόνισε ότι βάσει της συμφωνίας «η στιγμή αυτή είναι τώρα». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του έτους τα συγκεκριμένα μέτρα για την απομείωση του χρέους πρέπει να ανακοινωθούν, ώστε να δοθεί σαφές μήνυμα στους επενδυτές και στις αγορές ότι «η Ελλάδα επιστρέφει, ότι τα χρόνια της κρίσης τελείωσαν». Τα ζητήματα του ελληνικού χρέους, του Προσφυγικού και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε επίσης με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να επιταχύνει στον τομέα των επενδύσεων χρειάζεται μια σταθερή και βιώσιμη λύση για το χρέος.

2. Νέες ποινές για τη φοροδιαφυγή

Ποινές φυλάκισης, οι οποίες στην πλειονότητά τους υπερβαίνουν τα δύο χρόνια για διάπραξη φοροδιαφυγής, προβλέπουν οι νέες διατάξεις του ποινολογίου της εφορίας. Διευκρινίσεις για τις νέες ποινές της εφορίας ανάλογα με την κατηγορία του εγκλήματος της φοροδιαφυγής που διαπράχθηκε, δίνει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή. Ειδικότερα, στην εγκύκλιο προσδιορίζεται το έγκλημα της φοροδιαφυγής ανά κατηγορία φόρου, καθώς και οι ποινές που επιβάλλονται ανά περίπτωση.

3. Το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια της Attica Bank ζητά η Εξεταστική

Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την «Attica Bank», αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τράπεζες, προκειμένου να εξετάσει αν υπάρχουν στοιχεία που αφορούν δάνεια σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης. Όπως συμφώνησαν όλα τα κόμματα, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος θα αποστείλει άμεσα επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος με την οποία θα της ζητά το πόρισμα της που αφορά την αξιολόγηση της «Attica Bank», για το δανειακό της τμήμα.

4. Αντιδράσεις και στη Φιλιππιάδα για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων

Μετά τις αντιδράσεις και τις απειλές για κινητοποιήσεις από τον Σύλλογο Γονέων σε σχολείο του Ωραιόκαστρο, ακόμη μια αντίδραση έρχεται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, ο οποίος αρνείται την παραχώρηση του σχολείου σε παιδιά προσφύγων.

5. Παίρνουν διαζύγιο Angelina Jolie - Brad Pitt

Είναι γεγονός. Το πιο διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ δεν είναι πια μαζί. Η Jolie κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, επικαλούμενη αγεφύρωτες διαφορές με τον πρώην της σύζυγο, σύμφωνα με τα επίσημα δικαστικά έγγραφα. Ως ημερομηνία του χωρισμού αναγράφεται η 15η Σεπτεμβρίου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα