Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) To χρυσό μετάλλιο στο Ρίο κατέκτησε στη σκοποβολή η Άννα Κορακάκη

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στον τελικό της σκοποβολής στα 25 μέτρα πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο της ελληνίδας αθλήτριας μετά
το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι και το πρώτο χρυσό της Ελλάδος.

Η Κορακάκη επικράτησε με 8 – 6 επί της Γερμανίδας Μόνικα Καρς στον τελικό του αγωνίσματος. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός, αφού παρά το αρχικό 6-0 της Κορακάκη η Καρς επέστρεψε και ισοφάρισε σε 6-6. Στον έβδομο γύρο πάντως η Ελληνίδα πήρε το πολυπόθητο «δίποντο».

2) Κινηματογραφική ληστεία με ομηρία σε υποκατάστημα τράπεζας

Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα που είχε χρόνια να γίνει στην Αθήνα σήμανε συναγερμό χθες Τρίτη στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι δράστες κατάφεραν να κρατήσουν ομήρους τους υπαλλήλους για δύο ολόκληρες ώρες.

Τέσσερις άνδρες που φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο εμφανίστηκαν έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Κηφισίας 64 στους Αμπελόκηπους φορώντας τσάντες και κρατώντας μακρύκανα όπλα. Πρόκειται για ένα σημείο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων και σε σχετικά κοντινή απόσταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι δράστες αφαίρεσαν 60.000 ευρώ μετρητά καθώς επίσης και το περιεχόμενο 22 θυρίδων και εξαφανίστηκαν. Το ενδεχόμενο οι ληστές να συνδέονται με την τρομοκρατία εξετάζει η ΕΛΑΣ.

3) Τα είπαν από κοντά Ερντογάν - Πούτιν

Με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια προσπάθεια να «σπάσει ο πάγος» που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες.

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν έναν κοινό στόχο, τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, και είναι εφικτή η επίλυση των διαφορών τους για τον τρόπο που θα γίνει αυτό, έκρινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη. Ο Πούτιν επισήμανε ότι οι απόψεις της Μόσχας και της Άγκυρας συχνά δεν συμπίπτουν αλλά τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνομιλήσουν και να αναζητήσουν λύσεις.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι το έργο του αγωγού TurkStream, το οποίο είχε παγώσει εξαιτίας της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, «θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».

4) Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις», όπως είχε προαναγγείλει το ΑΠΕ, ενώ το Σεπτέμβριο θα πάει στη Βουλή για ψήφιση. Πρόκειται για το νομοσχέδιο το οποίο αφορά την απλοποίηση ων διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Το σχέδιο νόμου, εναρμονίζεται με τα αντίστοιχα αδειοδοτικά πλαίσια των υπολοίπων χωρών της ΕΕ. Στο γενικό μέρος τίθενται οι βασικές αρχές της αδειοδότησης, ενώ στο ειδικό μέρος εισάγονται οι σχετικές ρυθμίσεις απλοποίησης της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων σε τρεις βασικούς κλάδους της οικονομίας μας, τη μεταποίηση τροφίμων και ποτών, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τα τουριστικά καταλύματα.

5) Επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας λόγω Δεκαπενταύγουστου

Επιστρέφονται από σήμερα Τετάρτη, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρέθηκαν ή κατατέθηκαν στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες Τρίτη 9 Αυγούστου 2016.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και χθες Τρίτη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα