Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Το ΝΑΤΟ αποφασίζει να κάνει κίνηση κατά του Ισλαμικού Κράτους

Στη Βαρσοβία έχουν δώσει σήμερα ραντεβού οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Τσίπρας,
για τις εργασίες της διήμερης Συνόδου Κορυφής. Όπως έχει ήδη δηλώσει ο ΓΓ, Γενς Στόλτενμπεργκ οι συμμετέχοντες αναμένεται να δώσουν το «οk» για την ανάπτυξη των AWACS, των αεροσκαφών επιτήρησης του NATO, στον εναέριο χώρο της Τουρκίας και της Μεσογείου, σχηματίζοντας ένα τόξο γύρω από το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη. Στόχος, η συγκέντρωση πληροφοριών για τις κινήσεις του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες θα προωθούνται στον συνασπισμό χωρών που ήδη επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή.

2. Παράταση στο χειρόφρενο

Ακινητοποιημένα τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος έως ως και την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιουλίου, μετά την απόφαση εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους. Ακυρώνονται δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

3. Όλα στη φόρα...παλιά και νέα

Τα ονόματα 13.730 οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ δημοσίευσε στο publicrevenue.gr η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους και όπως θα δείτε κάποια εκ των χρεών που αφορούν κυρίως εταιρείες, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να εισπραχθούν. Αλλά καλό είναι να ξέρουμε...

4.Τρία μέτρα για το ελληνικό χρέος

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες τις 3 προτάσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγ.: Πρώτον, την εξομάλυνση των περιόδων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, τη μείωση του κινδύνου των επιτοκίων για την Ελλάδα και το μηδενισμό σε μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων το 2017 σε ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους.

5. Γαλλία Πορτογαλλία ο τελικός του Euro 2016

Ο Αντουάν Γκριεζμάν όρισε τη μοίρα του ημιτελικού με τη Γερμανία και η Γαλλία με δύο δικά του γκολ επικράτησε 2-0 στο "Βελοντρόμ". Οι "μπλε" θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Euro για πρώτη φορά μετά το 2000 με αντίπαλο την Πορτογαλία των Σάντος και Ρονάλτο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
δρομολογια αεροδρομιου παρασκευη 8 ιουλιου
Τυχαία Θέματα