Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Παραδοχή και «σκιές» στο σκάνδαλο με το ιστορικό hacking στη Υahoo!

H Yahoo επιβεβαίωσε ότι το 2014 κλάπηκαν δεδομένα από 500 εκατ. χρήστες, ενώ υποστηρίζει ότι η ομάδα των χάκερ «συνδέεται με κάποιο κράτος». Η παραδοχή ήρθε τη στιγμή που η εταιρεία
σχεδίαζε να πουλήσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες υπηρεσίες της στη Verizon Communications Inc. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τη δικτυοπαραβίαση τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. «Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω» ανέφερε.

2. Ιερός Πόλεμος, vol. 2

Μια απάντηση και έναν τόμο με τους κληρικούς που έχασαν τη ζωή τους στο μέτωπο έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για τον ρόλο της Εκκλησίας σε κρίσιμες ιστορικά στιγμές, όπως στη Χούντα και στην Κατοχή. Το βιβλίο εστάλη στον Πρόεδρο της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος ζητά να ενημερωθούν οι βουλευτές «για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα αξιότιμα μέλη του κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν». Επίσης χαρακτηρίζει συμπλεγματικούς και ανιστόρητους όσους αμφισβητούν την εθνική δράση της Εκκλησίας. O κ.Φίλης απάντησε πως οι αναφορές του είχαν να κάνουν με τον τον αρνητικό ρόλο κορυφαίων παραγόντων της επίσημης Εκκλησίας.

3. Πάμε σαν άλλοτε...

Νέα μέτρα λιτότητας ζητά από την Πορτογαλία που όμως έχει βγει από τα μνημόνια, το ΔΝΤ. Όπως τονίζει ο το Ταμείο σ' ένα πλαίσιο «επιβράδυνσης της οικονομίας της» οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχει θέσει η χώρα δύσκολα θα επιτευχθούν χωρίς πρόσθετα μέτρα. Ενώ η Πορτογαλία έχει θέσει ως στόχο να μειώσει φέτος το δημόσιο έλλειμμα στο 2,2% του ΑΕΠ, αφού το 2015 είχε φθάσει το 4,4%, οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ υπολογίζουν ότι το έλλειμμα θα πλησιάσει το 3%. Η δε εκτέλεση του προϋπολογισμού από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο «είναι συνολικά σύμφωνη» με τις προβλέψεις.

4. Tα προικιά του Υπερταμείου

Tην Τρίτη θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της υποδόσης των 2,8 δισ. Στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου το οποίο κατατέθηκε στην γραμματεία της κυβέρνησης και στο οποίο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μπορεί να υπάρξουν προσθήκες μέχρι την κατάθεση του την Παρασκευή (23/9) στη Βουλή, αποσαφηνίζεται πλήρως ο κατάλογος με τις ΔΕΚΟ που περνούν στο υπερταμείο. Ανάμεσα σε αυτές είναι ΔΕΗ (το 34%), ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και Αττικό Μετρό, η ΕΛΒΟ και οι κτιριακές υποδομές ΑΕ. Εκτός της λίστας, προς το παρόν, μένουν η ΕΑΒ και ο ΑΔΜΗΕ. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμα, ρύθμιση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία συνάπτει σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως 10 ετών για την εκμίσθωση τροχαίόυ υλικού με τη ΓΑΙΟΣΕ.

5. Καμία έρευνα σε βάρος του Brad Pitt

Η αστυνομία του Λος Άντζελες διέψευσε τις πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες οι αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάρος του Μπραντ Πιτ για επιθετική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά του, όπως τον κατηγορεί η μητέρα τους, η Αντζελίνα Τζολί. "Στο σύστημά μας δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταγγελία σε βάρος του Μπραντ Πιτ και δεν διεξάγουμε καμία έρευνα για αυτόν", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Λορένσο Κεσάντα. Η υπηρεσία κοινωνικών λειτουργών του δήμου της πόλης διέψευσαν επίσης ότι παρείχαν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με κάποια έρευνα που αφορά τον Αμερικανό σταρ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα