Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

(1) Τρόμος ξανά στη Γαλλία

Μακελειό στη Nίκαια της Γαλλίας, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος, που γιόρταζε την "Μέρα της Βαστίλης".Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Σύμφωνα
με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δεκάδες θύματα. Οι αρχές της Νίκαιας έκαναν λόγο πριν από λίγο για 80 νεκρούς» και δεκάδες τραυματίες, στην επίθεση που έκανε ο οδηγός ενός φορτηγού πέφτοντας πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων

(2) Πρόεδρος από τον λαό

Μια ζωή στις κάλπες. Ανοικτά υπέρ της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, από το λαό, τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Νομίζω ότι είναι ώριμο και το θέλει και ο ελληνικός λαός. Για τις αρμοδιότητες του το συζητάμε. Από την στιγμή που μπορεί να εκλέξει τον κάθε κοινοτάρχη γιατί όχι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

(3) Οι Ιταλοί στο τιμόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. (ιταλικοί σιδηρόδρομοι) περνά έναντι 45 εκατ. ευρώ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί μετά από την έγκριση του Ελεγκτικού. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Όπως ήταν αναμενόμενο έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων για το χαμηλό ποσό που δόθηκε από τους Ιταλούς.

(4) Δωρεάν από 1η Αυγούστου τα φάρμακα για οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους

Δωρεάν, από τα ιδιωτικά φαρμακεία, θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους οι πρώην κάτοχοι βιβλιαρίων απορίας και οι οικονομικά αδύναμοι ανασφάλιστοι, από την 1η Αυγούστου. Επιπλέον καταργείται το ένα ευρώ ανά συνταγή για τις συνταγές μηδενικής συμμετοχής.

(5) Λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Εάν δεν το κάνατε τρέξτε να προλάβετε. Την Παρασκευή 15 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημέρα για υποβολή φορολογικών δηλώσεων, με το υπουργείο Οικονομικών να προειδοποιεί πριν δύο ημέρες ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Δίνοντας μάλιστα επιπλέον κίνητρο τόνισε ότι όσο πιο έγκαιρα ολοκληρωθεί η υποβολή τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για περισσότερες δόσεις για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα