Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

(1) Και το ταξίδι στη «χώρα του δράκου» συνεχίζεται

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ θα έχει σήμερα, Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνεχίζει το ταξίδι του στην Κίνα ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών και η
υπογραφή διμερών συνομιλιών. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντάται και με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου αλλά και με κινέζους δημοσιογράφους. Η ημέρα κλείνει με την συμμετοχή του Α.Τσίπρα στο επιχειρηματικό φόρουμ.

(2) Τελευταία ευκαιρία σήμερα για όσους θέλουν μια τηλεοπτική άδεια

Λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η ΓΓ Ενημέρωσης, ώστε να κατατεθούν οι αιτήσεις των μνηστήρων για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Μέχρι τώρα αιτήσεις έχουν υποβάλλει ΣΚΑΪ, STAR και ΑΝΤ1 ενώ σήμερα Δευτέρα θεωρείται βέβαιο πως θα καταθέσει ο ALPHA ενώ κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του ΜΕGA. Στο μεταξύ η επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Γκίντερ Έτινγκερ προς την ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα διαμάχη μεταξύ Μαξίμου και αντιπολίτευσης, καναλαρχών σχετικά με το πραγματικό ζήτημα που πραγματεύεται.

(3) Αιτήσεις για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Ενδιαφέρει ειδικά τους γονείς. Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, μέσω ΕΣΠΑ. Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, υποβάλλονται στην ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

(4) Κυβερνητικές εξαγγελίες για αλλαγές στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Τις αλλαγές του νέου συστήματος υλοποίησης του προγράμματος για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς (πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από πόρους ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους), θα παρουσιάσουν στις 12.00 οι συναρμόδιοι υπουργοί (υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης). Η συνέντευξη Τύπου θα γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών.

(5) Δωρεάν συναυλίες στο προαύλιο της ΕΡΤ

Συνεχίζονται και απόψε οι δωρεάν συναυλίες στο προαύλιο της ΕΡΤ. Κάθε βράδυ στις 20.30 η Αγία Παρασκευή γίνεται το καλοκαιρινό στέκι με συναυλίες απ' όλα τα είδη της μουσικής. Σειρά παίρνουν απόψε οι Πίτσα Παπαδοπούλου, Λένα Αλκαίου και Ζωή Παπαδοπούλου για ένα αμιγώς λαϊκό πρόγραμμα. Τίτλος του προγράμματός τους «Το τραγούδι πάνω απ’ όλα», μία μουσική συνάντηση τριών ερμηνευτριών που σμίγουν για να μας σεργιανίσουν στις γειτονιές του καλού τραγουδιού. Η είσοδος είναι δωρεάν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα