Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

(1) Η πρόταση της κυβέρνησης για το Σύνταγμα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 8 το βράδυ στον προαύλιο χώρο της Βουλής,
θα παρουσιάσει τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση θα προβλέπει και άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό όταν υπάρχει αδυναμία εκλογής του από τη Βουλή. Κεντρικό σύνθημα της κυβερνητικής καμπάνιας θα είναι «Νέο Σύνταγμα, Νέα Μεταπολίτευση, Νέα Ελλάδα 2021». Μέσα σε όλα αυτά, η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για λογοκλοπή, για τις έννοιες «Νέα Μεταπολίτευση» και «Νέα Ελλάδα 2021». Να είστε καλά, γελάσαμε, απαντά το Μαξίμου.

(2) Όσα γνωρίζουμε για την επίθεση στο Μόναχο

Επί ένα χρόνο σχεδίαζε την επίθεση ο 18χρονος που έκανε την επίθεση στο Μονάχο που στοίχισε τη ζωή σε 9 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και έναν Έλληνα, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές. Ο 18χρονος Γερμανο-Ιρανός, που τα ξένα μέσα κατονομάζουν ως Αλί Νταβίντ Σονμπόλι (οι αρχές ωστόσο δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως το όνομά του), είχε πάνω του ένα όπλο το οποίο είχε αγοράσει από το λεγόμενο dark net. Είχε επίσης αγοράσει 300 σφαίρες. Χθες Κυριακή, άλλο ένα περιστατικό βίας συγκλόνισε την Γερμανία.

(3) Η πλατεία Ταξίμ «φώναξε» για τη δημοκρατία

«Ούτε πραξικόπημα, ούτε δικτατορία» ήταν το σύνθημα των χιλιάδων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκε χθες στην πλατεία Ταξίμ, σε διακομματική συγκέντρωση. Η πλατεία που είχε στιγματιστεί από τις αιματηρές διαδηλώσεις κατά του αυταρχισμού του Ερντογάν και παρέμενε κλειστή για διαδηλώσεις από το 2013, σήμερα, οκτώ μέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, γέμισε χιλιάδες πολίτες. Μαζί με τις κόκκινες τουρκικές σημαίες που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία στης Κωνσταντινούπολης, οι διαδηλωτές ύψωσαν και φωτογραφίες του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, του πατέρα της τουρκικής δημοκρατίας που αντιπροσωπεύει την κοσμική κληρονομιά της Τουρκίας, αντιδρώντας στην προσπάθεια ισλαμοποίηση της τουρκικής κοινωνίας από τον Ερντογάν.

(4) Η ΔΟΕ δεν απέκλεισε τη Ρωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ αποφάσισε να μην αποκλειστεί εξολοκλήρου η αποστολή της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Παράλληλα, πετάει το μπαλάκι στις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες καθώς εκείνες θα είναι που θα αποφασίσουν τελικά εάν θα αγωνιστούν οι Ρώσοι αθλητές στα αγωνίσματα τους. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη υπάρχει ο αποκλεισμός των αθλητών του στίβου, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη είναι πιθανό και άλλες Ομοσπονδίες να σκεφτούν σοβαρά να αποβάλουν τους Ρώσους αθλητές.

(5) Νέα κρούσματα βίας στη Γερμανία

Ένας 27χρονος Σύριος του οποίου η αίτηση ασύλου στη Γερμανία είχε απορριφθεί πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκε την Κυριακή όταν μια βόμβα που έφερε πάνω του εξερράγη έξω από ένα φεστιβάλ μουσικής στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, είπε αξιωματούχος της Βαυαρίας σε συνέντευξη Τύπου.Νωρίτερα την Κυριακή, ένας 21χρονος Σύριος πρόσφυγας συνελήφθηκε αφού σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη.Την περασμένη Δευτέρα (18/7), ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν χρησιμοποίησε τσεκούρι για να τραυματίσει πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα