«Συσκέψεις» του Άκη Τσοχατζόπουλου με νονό της νύχτας στη vip πτέρυγα στον Κορυδαλλό. Τι δείχνουν τα στοιχεία της δικογραφίας

Ιδιαίτερα «κοινωνικός» με κρατουμένους που σχετίζονται με το χώρο της νύχτας φέρεται να ήταν ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται –σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης- να είχε συναντήσεις με αρχηγικό
μέλος του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και κατηγορείται για βομβιστικές επιθέσεις και συμβόλαια θανάτου σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

Αυτό που ερευνάται είναι το κατά πόσο το θέμα συζήτησης των δύο ανδρών ήταν οι βόμβες στο σπίτι του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων, Γιάννη Σμπώκου.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός των βομβιστικών επιθέσεων στο σπίτι του κ. Σμπώκου στην Κηφισιά και σε πολυκατάστημα ιδιοκτησίας της οικογένειάς του Σμπώκου στη Νέα Ερυθραία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να ζήτησε από το αρχηγικό μέλος του κυκλώματος να «πιέσει» τον Γιάννη Σμπώκο προκειμένου να του επιστρέψει περίπου 3.000.000 ευρώ που του χρωστούσε. Τα χρήματα αυτά είχαν παραδοθεί στον κ. Σμπώκο σε βαλίτσα και εξετάζεται το κατά πόσο προέρχονταν από μίζες ή όχι. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πλήρωνε το «νονό» για την… εξυπηρέτηση μερικές χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές από τις φυλακές Κορυδαλλού, οι «συσκέψεις» του Άκη με το βαρόνο της νύχτας δεν κρατούσαν πολύ ώρα και γινόντουσαν σε χαλαρό κλίμα.

Μπαινόβγαινε στη vip πτέρυγα ο «αρχηγός»- «Αν δεν με αφήσετε θα σας ανατινάξω»

Στη δικογραφία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο… (αναφέρεται το όνομα του νονού), επισκεπτόταν τη λεγόμενη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και καταγράφεται ότι είχε έρθει σε επαφή με τους Μ. Ψ., Γ. Σ., Β. Ρ., Γ. Σ. (τον οποίο παρακολουθούσαν), Γ. Σ., Άκη Τσοχατζόπουλο, Α. Φ., Α. ., Β. Γ. και Λ. Λ.. Ο… (αναφέρεται το όνομα του νονού) μάλιστα φέρεται να ήταν προσεκτικός στις μετακινήσεις του ώστε να μην τον καταγράφουν οι κάμερες ενω είχε εκτοξεύσει απειλές σε νεαρούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους που του αρνήθηκαν ιδιαίτερο επισκεπτήριο λέγοντας τους: "Εγω δεν είμαι χτεσινός, θα σας γα@@σω όλους, θα γίνει κανονικά το επισκεπτήριο μη σας ανατινάξω". Μετά τις εκρήξεις που συνδέονται με τον Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να είχε συμβουλέψει συνεργάτιδα του "άμα συναντάς τον Τσοχατζόπουλο να μην του ξαναμιλησεις για να μην καταλάβουν τίποτα».
Keywords
Τυχαία Θέματα