Συρία: Προελαύνουν ακάθεκτοι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Στον έλεγχο των τζιχαντιστών πέρασε των τμήμα των συνόρων που χωρίζουν τη Συρία από το Ιράκ έπειτα από τα οπισθοχώρηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος (IK) κατέλαβε την ιστορική περιοχή της Παλμύρα. Αυτή τη στιγμή το 50% των συριακών εδαφών ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.

Νωρίτερα την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, oι τζιχαντιστές του ΙΚ έσπασαν την γραμμή άμυνας της ιρακινής κυβέρνησης στην πόλη Χουσάιντα, 10χλμ ανατολικά της πόλης Ραμάντι, που είχε καταληφθεί
από το ΙΚ αυτή την εβδομάδα.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη τώρα αφότου οι τζιχαντιστές του ΙΚ κατάφεραν να σπάσουν την αμυντική γραμμή στη Χουσάιντα», δήλωσε ο αστυνομικός Χαλίντ Αλ Φαχντάουι.

«Υποχωρήσαμε στην ανατολική πλευρά της περιοχής και περιμένουμε περισσότερες ενισχύσεις και αεροπορικές επιθέσεις που θα αναχαιτίσουν την προέλαση τους», πρόσθεσε.

Παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποστείλουν 2.000 αντιαρματικές ρουκέτες τύπου ΑΤ-4 στο Ιράκ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τις διπλάσιες από όσες ανακοίνωσε την Τετάρτη, για να βοηθήσουν τις αρχές της Βαγδάτης να αμυνθούν έναντι των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά από το ΙΚ.

Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας, δήλωσε πως το ΙΚ εξαπέλυσε περίπου 30 επιθέσεις αυτοκτονίας με αυτοκίνητα για να καταλάβει την ιρακινή πόλη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα