Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κορνουάλη

Οι δύο πιλότοι του μαχητικού του βασιλικού Π.Ν του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ζωντανοί και υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο, αφότου χρησιμοποίησαν με επιτυχία το σύστημα εκτίναξης από το αεριωθούμενο, το οποίο λίγο μετά συνετρίβη σε αγροτική περιοχή, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Οι πιλότοι δεν έχουν υποστεί απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα, δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας Αεροδιακομιδών της Κορνουάλης, η οποία ανταποκρίθηκε μετά τις πληροφορίες περί συντριβής αεροσκάφους στις 11.48 ώρα Ελλάδας.

Two

pilots are being checked by medics after ejecting from a Royal Navy Hawk aircraft from 736 Naval Air Squadron during a flight from RNAS Culdrose.

An investigation will begin in due course. We won't be providing further detail at this time.

— Ministry of Defence Press Office (@DefenceHQPress) March 25, 2021

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε, από την πλευρά του, σήμερα ότι θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκη ένα μαχητικό Hawk, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση από το σημείο της συντριβής στο Χέλστον.

«Οι δύο πιλότοι ελέγχονται από τους γιατρούς, αφότου ενεργοποίησαν το σύστημα εκτίναξης από το αεροσκάφος Hawk», επισήμανε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

Βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το πλήρωμα κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος προτού εκείνο συντριβεί.

Πηγές: Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΟι αναρτήσεις στα social media πρεσβειών στην Ελλάδα και αρχηγών κρατών για την 25η ΜαρτίουΕπιθεώρηση Προεδρικής Φρουράς από τον πρίγκιπα Κάρολο-Συναντήσεις με Σακκελαροπούλου, ΜητσοτάκηΓια τον «αφορισμό» της Επανάστασης από τον Γρηγόριο Ε’
Keywords
Τυχαία Θέματα