Σύνταξη στα 67, στο 23% εστίαση και τουρισμός η νέα πρόταση των θεσμών σύμφωνα με τους Financial Times

Νέα πρόταση κατέθεσαν οι θεσμοί στο Eurogroup σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα στο κείμενο αυτό ζητείται από την Αθήνα να διαβεβαιώσει ότι το όριο συνταξιοδότησης θα ανέλθει έως το 2022 στα 67 έτη, σημειώνεται ότι η ελληνική
πλευρά ζητούσε η αλλαγή αυτή να γίνει το 2036.

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρότασης των θεσμών

Για το ΕΚΑΣ γίνεται ένας συμβιβασμός και οι δανειστές ζητούν την κατάργησή του τον Δεκέμβριο του 2019. Αρχικά ήθελαν την κατάργησή του έως το 2017 ενώ η Αθήνα έθετε ως όριο το 2020. Όμως η κατάργησή του ξεκινάει άμεσα.

Επίσης οι θεσμοί φαίνεται να συναινούν στις τρεις κλίμακες του ΦΠΑ με το χαμηλότερο δείκτη του 6% για φάρμακα, βιβλία και θέατρα.

Ακόμη οι δανειστές δέχθηκαν, σύμφωνα με τους Financial Times, να παραμείνει στο 13% ο ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Όσον αφορά στο ΦΠΑ στη διατροφή. Τα βασικά τρόφιμα θα έχουν συντελεστή ΦΠΑ της μεσαίας κλίμακας δηλαδή 13%, όμως όλα τα άλλα είδη τροφίμων, επεξεργασμένων για παράδειγμα, αλλά και η εστίαση θα έχει συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Επιπλέον οι δανειστές επιμένουν να μην εξαιρεθούν τα νησιά από το ΦΠΑ.

Οι πιστωτές διατηρούν την ιδέα της Αθήνας για την αύξηση των εταιρικών φόρων από το σημερινό ποσοστό του 26 τοις εκατό. Ωστόσο, αντί για αύξηση τους σε 29 τοις εκατό, όπως πρότεινε ο κ. Τσίπρας, θα είναι 28 τοις εκατό σύμφωνα με το σχέδιο των πιστωτών.

Για τον εφάπαξ φόρου 12% επί όλων των εταιρικών κερδών άνω των 500.000 ευρώ απορρίφθηκε, ενώ κρατούν την ελληνική πρόταση για αύξηση του φόρου πολυτελείας επί των σκαφών αναψυχής από 10% τοις εκατό σε 13% .

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα