Συνελήφθη και ο πατέρας του βομβιστή που αιματοκύλισε το Μάντσεστερ

Ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ συνελήφθη σήμερα στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος μιας μονάδας των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι συνελήφθη επίσης» μία ημέρα μετά τη σύλληψη
του Χασέμ, του αδελφού του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης, δήλωσε ο Άχμεντ Μπιν Σάλεμ, ένας εκπρόσωπος της Δύναμης Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Νωρίτερα ο Ραμαντάν υπερασπιζόταν την ην αθωότητα του γιου του. «Δεν πιστεύουμε στις δολοφονίες αθώων. Δεν είμαστε τέτοιου είδους άνθρωποι» είχε πει.

Επίσης όπως έγινε γνωστό οι αρχές στην Τρίπολη συνέλαβαν τον αδελφό του φερόμενου ως βομβιστή με την αιτιολογία ότι σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται μια μονάδα των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης, ο αδελφός του φερόμενου δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ομολόγησε μετά τη σύλληψή του ότι γνώριζε για την προετοιμασία της επίθεσης και ότι είναι και ο ίδιος μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Χασέμ Αμπέντι, που συνελήφθη την Τρίτη, «είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι (…) και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης» επισημαίνει σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook η Δύναμη Αποτροπής, μιας μονάδας της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Διαβάστε επίσης:

«Ο γιος μου είναι αθώος» υποστηρίζει ο πατέρας του βομβιστή που αιματοκύλισε τη συναυλία στο Μάντσεστερ. Συνελήφθη και ο αδελφός του

Συνελήφθησαν πέντε άνδρες για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα