Συνάντηση Τσίπρα με επενδυτές: Αναγκαίο να ολοκληρωθεί η α' αξιολόγηση

Και ενώ η ολοκλήρωση της αξιολόγησης φαίνεται να παρατείνεται πέρα από τον χρονικό στόχο της κυβέρνησης στα τέλη Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα, Παρασκευή, έπνεε αέρας αισιοδοξίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συναντάται με θεσμικούς επενδυτές που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν στη διαπίστωση ότι όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα. Ωστόσο, οι οι επικεφαλής των θεσμών οι οποίοι καταφτάνουν
στην Αθήνα αύριο, Σάββατο, και πρόκειται να αρχίσουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τα δημοσιονομικά και το ασφαλιστικό να βρίσκονται στην πρώτη (κόκκινη) γραμμή αμφότερων.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι κ.κ. Prem Watsa (Fairfax Financial Holdings Ltd), John Paulson (Paulson &Co), Stephen Johnson (Wilbur Ross &Co), Jonathan Haick (Brookfield Capital Partners Ltd), Samir Parekh (Capital Research &Management Company), Ben Watsa ( Lissom Investments), Lawrence Chin (Mackenzie Cundill), Jamie Lowry (Schroder's Investment Management), Daniel Pozen (Wellington Management Company), Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας (Eurobank). Από πλευράς κυβέρνησης, παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε άτυπη ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους επενδυτές σχετικά με τις κυβερνητικές θέσεις και μίλησε και για τον αιώνιο ελληνικό στόχο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς ώστε «να επιβληθεί σταθερό φορολογικό σύστημα και να πολλαπλασιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από την εδραίωση της πολιτικής σταθερότητας».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης τα οικονομικά δεδομένα που στοιχειοθετούν εικόνα ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, με κύριους συντελεστές, την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την υπέρβαση των προϋπολογισμένων εσόδων κατά περίπου 2 δισ. ευρώ για το 2015 και την σταθεροποίηση της οικονομίας, με βραχυπρόθεσμη προοπτική επιστροφής σε ρυθμούς ανάπτυξης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα