Συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση ήρθε το συγχαρητήριο τηλεφώνημα της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις εκλογές. Να σημειωθεί ότι ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Άνγκελα Μέρκελ
επέλεξε να το κάνει σήμερα, Δευτέρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κ. Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ενώ στην σύντομη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ανέφερε ότι «η Καγκελάριος και ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησαν για την επικείμενη έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την Τετάρτη και συμφώνησαν να υπάρξει και μια διμερής συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου» για να εξεταστούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας.

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να έχουν κατ’ ίδιαν συνάντηση πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα