Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στον Λευκό Οίκο είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ @VP κ. Mike Pence @mike_pence στον Λευκό Οίκο @Whitehouse. pic.twitter.com/FrnoBMTUH7

Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 18, 2017

Όπως αναφέρθηκε σε αναρτήσεις στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για τις περιφερειακές εξελίξεις, ενώ επισημάνθηκε πως οι ΗΠΑ «αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά και αμυντικά».

Ο αντιπρόεδρος Πενς συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και τις αγορές, ενθάρρυνε τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την τόνωση των επενδύσεων και επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ για ουσιώδη ελάφρυνση χρέους. Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, ενώ και οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους προς την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση της Τουρκίας και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

Παράλληλα, ο Μάικ Πενς υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη προς τη διευθέτηση του Κυπριακού μέσω μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και καλωσόρισε την αυξανόμενη συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο στην ανατολική Μεσόγειο.

Με τον Aντιπρόεδρο @VP Mike Pence αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις. pic.twitter.com/WNhBPp5zf3

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 18, 2017

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά &αμυντικά.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 18, 2017

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός την Τρίτη είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα όπως οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η γεωστρατηγική θέση και ρόλος της Ελλάδας, η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 κ.α.

Διαβάστε επίσης:
Μια πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Τραμπ-Τσίπρα.Τι λένε οι αναλυτές στη HuffPost Greece
Στήριξη και συνεργασία: Όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Τσίπρα- Τραμπ
Keywords
Τυχαία Θέματα