Συλλήψεις 38 διακινητών στην Ιταλία. Πωλούσαν τα όργανα προσφύγων και μεταναστών

Στη σύλληψη 38 διακινητών που πωλούσαν όργανα προσφύγων στην μαύρη αγορά προχώρησαν οι ιταλικές αρχές.

Η διεξαγωγή των ερευνών ξεκίνησε όταν ένας άνδρας ονόματι Nuredein Wehabrebi Atta που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αποκάλυψε στις αρχές ότι πρόσφυγες και μετανάστες που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους διακινητές το αντίτιμο της μεταφοράς τους στην Ιταλία δολοφονούνταν και στη συνέχεια τα όργανά τους πωλούνταν έναντι 15.000 δολαρίων.

«Μου είπαν ότι
οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν παραδίδονται σε Αιγύπτιους που τους σκοτώνουν για να πάρουν τα όργανά τους τα οποία πωλούν στην Αίγυπτο έναντι 15.000 δολαρίων. Οι Αιγύπτιοι έρχονται εξοπλισμένοι για να αφαιρέσουν τα όργανα και τα μεταφέρουν σε προστατευτικές σακούλες», είχε πει.

Η μαρτυρία του Atta άνοιξε μια αστυνομική έρευνα που είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη 38 ανθρώπων: 25 από την Ερυθραία, 12 από την Αιθιοπία και ενός από την Ιταλία. Όλοι τους ήταν μέλη ενός διεθνούς κυκλώματος που διακινούσε πρόσφυγες και μετανάστες από τις ακτές της Αφρικής στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Angelino Alfano, οι γρήγορες κινήσεις των ιταλικών αρχών έχουν προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στο κύκλωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους Times, τέτοιου είδους καταγγελίες είχαν γίνει και στο παρελθόν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα