Σύγκρουση τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο στην Αίγινα: Στους 4 οι νεκροί

Σε τέσσερις νεκρούς και έξι τραυματίες ανέρχεται ο απολογισμός από τη θανατηφόρα σύγκρουση τουριστικού σκάφους και ταχύπλοου ανοιχτά της Αίγινας.

Το τέταρτο πτώμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό, εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Βατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα, ενώ παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό,
συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Λιμεναρχειο Αίγινας, που διενεργεί προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα διευκρινισθεί εάν ο ίδιος ήταν και κυβερνήτης του ταχύπλοου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στη λάντζα επέβαιναν συνολικά -μαζί με τον χειριστή που έχασε τη ζωή του-25 άτομα, εκ των οποίων τα 21 διασώθηκαν με τους τραυματίες να μεταφέρονται στην Αθήνα. Οι τραυματίες είναι έξι, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Εν τω μεταξύ, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Πάνου Καμμένου.

Επίσης, ένας εκ των τραυματιών μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν ανοιχτά του όρμου Πέρδικα το μεσημέρι της Τρίτης και σύμφωνα με πληροφορίες το τουριστικό μετέφερε κόσμο από και προς Μονή της Αίγινας. Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ανέφερε πως είδε το 8μ τουριστικό σκάφος να κόβει στα δύο το τουριστικό και επιβαίνοντες να πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν.

Σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα έσπευσαν στο σημείο - καθώς και ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι του ΠΝ για να συντονίσει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης- και βοήθησαν όσους είχαν ανάγκη ενώ περισυνέλεξαν και τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων είναι ένα δίχρονο παιδι, ο κυβερνήτης του τουριστικού και ένας ακόμη ενήλικας άνδρας.

Στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Εν τω μεταξύ στην εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το τραγικό δυστύχημα στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες. Η ανάγκη διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο σκαφών είναι επιτακτική».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα