Στο μικροσκόπιο δύο «μεγάλοι» ποινικοί για τη χρηματοδότηση της ομάδας Ξηρού

Δύο ποινικοί ήταν μέλη της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού που προετοίμαζε την επίθεση με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος» στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτό αναφέρει μιλώντας στη Huff Post Greece ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος προσθέτει ότι πρόκειται για άτομα που ανέλαβαν «κατ’ εντολή μεγάλων ονομάτων του ποινικού χώρου» να χρηματοδοτήσουν την αποστολή του «Μανώλη» της 17 Ν.

«Από την πρώτη στιγμή ψάξαμε να βρούμε τους χρηματοδότες του Ξηρού. Όλα δείχνουν ότι είχε στα χέρια του ζεστό χρήμα για αγορά όπλων, πληρωμή ενοικίων και για τη διαβίωσή
του. Συνολικά όλο αυτόν τον καιρό που είναι εκτός φυλακής εκτιμάμε ότι χρειάστηκε ο ίδιος και η ομάδα του τουλάχιστον 60.000 ευρώ. Η έρευνα δείχνει ότι μέρος των χρημάτων αυτών βρέθηκαν από ποινικούς κύκλους και συγκεκριμένα με τη μεσολάβηση δύο ποινικών», λέει καλά πληροφορημένη αστυνομική πηγή.

Πρόκειται για σκληρούς του ποινικού χώρου που έχουν διασυνδέσεις με έγκλειστους, οι οποίοι φέρονται να κινούν νήματα στις φυλακές όπου κρατούνται. Η ομάδα Ξηρού που θα χτυπούσε στις φυλακές Κορυδαλλού θα αποτελούνταν από περίπου 9-10 άτομα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν ο ίδιος ο Ξηρός, ο «Θεοχάρης» (ενοικιαστής της γιάφκας της Αναβύσσου που αναζητείται, οι δύο ποινικοί, ασύλληπτα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και «καθαροί» τρομοκράτες που δεν υπάρχουν στις λίστες της ΕΛ.ΑΣ. με τους υπόπτους.

Η Αντιτρομοκρατική εστιάζει τις έρευνές της στους ποινικούς, καθώς θεωρούν ότι αν βρουν τη «διαδρομή» του οπλισμού μέχρι να φτάσει στα χέρια του Ξηρού θα μπορέσουν να βρουν τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους συνεργούς του.

Σε επιφυλακή για χτύπημα-απάντηση

Εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για παρατεταμένη επιφυλακή έχουν δοθεί προς όλες τις υπηρεσίες τους Σώματος. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η εγρήγορση που απαιτείται κάθε φορά πριν την εκλογές και ο δεύτερος ο φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα-απάντηση στη σύλληψη Ξηρού.

Εκτιμάται ότι οι ασύλληπτοι τρομοκράτες θα θελήσουν να περάσουν το μήνυμα ότι είναι «παρόντες» με επίθεση χαμηλού ρίσκου –στόχος εύκολος- αλλά μεγάλης απήχησης. Η μεγάλη απήχηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αιματηρή ενέργεια με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις που φυλάσσουν στόχους να έχουν αυξηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα