Στο 1,7% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα το Μάρτιο του 2017 σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 1,7% ανέβηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα το Μάρτιο του 2017, σε σχέση με 1,4% το Φεβρουάριο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν -0,7%.

Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός το Μάρτιο ήταν 1,5% από 2% το Φεβρουάριο και 0% ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,6% το Μάρτιο, σε σχέση με, επίσης,
2% το Φεβρουάριο και 0% ένα χρόνο πριν.

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν το Μάρτιο στη Ρουμανία (0,4%), στην Ιρλανδία και στην Ολλανδία (0,6% και στις δύο). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λετονία (3,3%), στη Λιθουανία (3,2%) και στην Εσθονία (2,4%). Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2017, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 17 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε έξι και αυξήθηκε σε πέντε.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα