Στην εκκίνηση για τη μεγάλη έξοδο οι ταξιδιώτες του Αυγούστου. Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και οδικό δίκτυο

Πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και οι ταξιδιώτες βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης για τις καλοκαιρινές διακοπές που παραδοσιακά για αρκετούς εκ τους παροικούντες εντός των τειχών της Αθήνας είναι ταυτόσημες με τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου, ήταν αισθητό ήδη από χθες, Παρασκευή καθώς δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των Αθηνών μετέβησαν στα λιμάνια του Πειραιά,
του Λαυρίου και της Ραφήνας όπως και σήμερα Σάββατο σαλπάροντας με τα πλοία της γραμμής για κοντινούς αλλά και μακρινούς προορισμούς.

Μόνο την Παρασκευή και σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, μόνο από το πρώτο λιμάνι της χώρας πραγματοποιήθηκαν 27 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου με συνολικά 27.912 επιβάτες με 5.039 οχήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι, την αντίστοιχη ημερομηνία,απέπλευσαν προς νησιωτικούς προορισμούς 20 πλοία, μεταφέροντας 22.535 επιβάτες, 3.360 Ι.Χ., 560 φορτηγά και 689 δίκυκλα. Αυξημένη είναι επίσης η κίνηση στα λιμάνια τόσο της Ραφήνας, όσο και του Λαυρίου.

Ενδεικτικό δε της μεγάλης σημερινής εξόδου είναι και το κυκλοφοριακό κομφούζιο που σημειώθηκε στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, αφού σύμφωνα με το λιμενικό, ήταν προγραμματισμένα 27 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, σύμφωνα με την τροχαία, αν και σημαντικά αυξημένη η κίνηση τόσο προς την Πελοπόννησο όσο και προς τη Στερεά Ελλάδα, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι ταξιδιώτες θα έχουν φυσικά σύμμαχο τον καλό καιρό, αφού οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών υποχώρησαν και πλέον ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει σύμφωνα με την ΕΜΥ τους 36 βαθμούς Κελσίου ενώ η μέση ένταση των ανέμων που προσφέρουν μια πρόσθετη ανάσα δροσιάς είναι στα 5 με 6 μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο φθάνει τα 7 μποφόρ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα