Στην Αδριανούπολη για τη δίκη οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στην Αδριανούπολη θα βρεθούν την Δευτέρα προκειμένου να παραστούν στην δίκη των παιδιών τους, οι γονείς του ανθυπολοχαγού και του ΕΠΟΠ Λοχία συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο στις Καστανιές Έβρου.

Σύμφωνα με τοevrosnews, οι γονείς του ανθυπολοχαγού έφτασαν την Κυριακή από την Καστοριά όπου μένουν στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους

γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία ο οποίος κατάγεται από την Ορεστιάδα, προκειμένου να ρυθμίσουν γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης. Στόχος τους όχι μόνοννα βρεθούν στην τουρκική πόλη αλλά να δώσουν το παρόν και στην δικαστική αίθουσα.

Τους πήγαν ρούχα και χρήματα

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το Πεντάγωνο, σε συννενόηση με τις τουρκικές αρχές μεταφέρθηκαν από την Ορεστιάδα πολιτικά ρούχα και χρήματα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι από την Πέμπτη που συνελήφθησαν φορούν τα στρατιωτικά τους. Κι αυτό προκειμένου να παρουσιαστούν με πολιτική ενδυμασία στο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

«Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει ο καιρός να είναι με χιόνια;» Τι δήλωσαν στην κατάθεσή τους


Οι δύο Έλληνες στρατιώτες προφυλακίστηκαν με κατηγορίες για στρατιωτική κατασκοπεία και είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή, σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan στο οποίο σημειώνεται πως οι «2» δεν αποδέχονται την κατηγορίας της κατασκοπείας

«Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει ο καιρός να είναι με χιόνια; Άλλωστε στο χιόνι φαίνονται τα ίχνη μας. Δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά», ανέφερε ο ανθυπολοχαγός στην κατάθεσή του σύμφωνα με το πρακτορείο.

Στο ίδιο δημοσίευμα προστίθεται ότι ο Έλληνας ανθυπολοχαγός είπε σ ότι δεν πέρασαν σκόπιμα τα σύνορα και ότι δεν είναι κατάσκοποι. Πιο αναλυτικά:

«Ακολουθήσαμε τα ίχνη παπουτσιών νομίζοντας ότι είναι παράνομοι μετανάστες. Πήγα πίσω από τα ίχνη παπουτσιών και τράβηξα τις εικόνες με το τηλέφωνο που μας έδωσε ο στρατός .Σκοπός μου ήταν να το δείξω στους ανωτέρους μου. Εμείς όταν είδαμε τα ίχνη παπουτσιών ακριβώς στον διπλανό δρόμο από όπου κάναμε περιπολία καταλάβαμε ότι δύο άτομα πατούσαν στα ίδια ίχνη», φέρεται να έχει αναφέρει και συνεχίζει: «Μετά αντιληφθήκαμε ότι τα ίχνη παπουτσιών πήραν διαφορετική πορεία. Όταν μετά είδαμε λεκέδες από κίτρινα ούρα προσπαθήσαμε να κινηθούμε γρήγορα. Για να τους συλλάβουμε γρήγορα ακολουθήσαμε τα ίχνη παπουτσιών. Επειδή τα ίχνη παπουτσιών ήταν πέραν του δρόμου που κάναμε περιπολία και επειδή τα δέντρα είχαν ανατραπεί και περάσαμε ανάμεσά τους γρήγορα δεν καταλάβαμε πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά. Δεν είδαμε τη γραμμή και μάλιστα δεν συναντήσαμε κανένα σημάδι που να ανήκει στην τουρκική πλευρά. Πότε συναντήσαμε άλλωστε Τούρκο στρατιώτη;»

Επιπλέον, είπε ότι μόλις αντιλήφθηκαν πως πέρασαν στην τουρκική πλευρά άδειασαν τα όπλα και παραδόθηκαν στους Τούρκους στρατιώτες.

«Τότε καταλάβαμε την κατάσταση και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο αδειάσαμε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε στους Τούρκους στρατιώτες. Περιμέναμε να έρθουν οι ανώτεροί τους. Εγώ δεν ήρθα με κανένα άλλο σκοπό. Οπωσδήποτε περάσαμε τα τουρκιά σύνορα κατά λάθος, εγώ οπωσδήποτε απορρίπτω με επιμονή της κατηγορίες εναντίον μου. Το βίντεο που τράβηξα είναι στην ελληνική πλευρά, επειδή στην ελληνική πλευρά υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας λοχίας αρνήθηκε και αυτός την κατηγορία της κατασκοπείας: «Δεν ήρθαμε εδώ έχοντας κακό σκοπό. Δεν δέχομαι επ’ ουδενί τις κατηγορίες που μου προσάπτονται. Περάσαμε κατά λάθος τα σύνορα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι περάσαμε τα σύνορα κατά λάθος και ότι δεν είχαμε κανέναν κακό σκοπό», υποστήριξε.

Πηγή: Evrosnews

Διαβάστε επίσης Το λάθος των Ελλήνων στρατιωτικών. Πώς έπεσαν στα χέρια των Τούρκων Κουβέλης: Να αξιολογηθεί στις πραγματικές διαστάσεις του το περιστατικό με τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς
Keywords
Τυχαία Θέματα