Στάινμαϊερ: Επιτέλους λίγη σαφήνεια για τα βρετανικά σχέδια

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Βρετανία «έφερε επιτέλους λίγη σαφήνεια» αναφορικά με το Brexit, μετά την ομιλία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία υπογράμμισε πως η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει επίσης έξοδο από την ενιαία αγορά.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός σκιαγράφησε σήμερα το όραμα της κυβέρνησής της για την έξοδο (από την ΕΕ) και έφερε επιτέλους λίγη σαφήνεια αναφορικά με τα βρετανικά σχέδια», δήλωσε ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ
σε ανακοίνωσή του, στην οποία καλεί επίσης να υπάρξουν «όσο το δυνατόν πιο καλές, στενές σχέσεις» αφού επισημοποιηθεί το Brexit.

Η Μέι «υπογράμμισε πως η Βρετανία επιδιώκει μια θετική και εποικοδομητική σύμπραξη, φιλία με μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι καλό», ανέφερε επίσης ο Στάινμαϊερ στην ανακοίνωσή του, στην οποία επαναλαμβάνει ότι οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την ΕΕ μπορούν να αρχίσουν μόνον αφού η βρετανική κυβέρνηση επικαλεσθεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για να αρχίσουν οι συνομιλίες για το διαζύγιο.

«Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης η ενίσχυση της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 μελών και η προστασία της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς», τόνισε ο Στάινμαϊερ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα