Στα σκαριά δίκτυο αγροτουρισμού με ψηφιακούς χάρτες

.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης για το νέο Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε σχεδιασμό και μάλιστα θα χρηματοδοτηθεί με 17 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα δίκτυο αγροτουρισμού στη χώρα μας, το οποίο θα πριλαμβάνει και ψηφιακούς χάρτες.

Πρόκειται για κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς δίνεται η δυνατότητα μέσω ενός ειδικού DMMO προβολής, να αναδειχθούν οι θεματικές μορφές τουρισμού (αγροτουρισμός, οικοτουρισμός, οινοτουρισμός, ζυθοτουρισμός κ.ά.).

Η υφυπουργός Τουρισμού αναφερόμενη στις προδιαγραφές των σημάτων Επισκέψιμων

Οινοποιείων, Τυροκομείων, Ελαιοτριβείων (επίκειται σύντομα η ΚΥΑ) και τώρα Ζυθοποιείου, τόνισε ότι προστέθηκε η εστίαση και η διαμονή, ενώ προανήγγειλε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται ανάλογα σήματα για προσβάσιμη τουριστική επιχείρηση, προσβάσιμο τουριστικό προορισμό και επιχειρήσεις petfriendly.

Οσον αφορά στο νέο Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία την οποία έλαβε το Υπουργείο Τουρισμού για πρώτη φορά σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την εξωστρέφεια της ελληνικής και εγχώριας ζυθοποιίας, να στηρίξει στην πράξη ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου παρέχοντάς τους νέες ευκαιρίες για την επέκταση της δραστηριότητάς τους αλλά και να εμπλουτίσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Το νέο αυτό Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, το οποίο μπορούν να αποκτήσουν ζυθοποιεία κάθε κατηγορίας, έρχεται να πιστοποιήσει ότι μια ζυθοποιητική εγκατάσταση πληροί τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές των προσφερόμενων υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης καθώς και όλες τις απαιτούμενες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ικανοποίηση συγκεκριμένων όρων προσβασιμότητας που θα διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση όλων.

«Με τον τρόπο αυτό ερχόμαστε στην πράξη να ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντάς τες στην αναζήτηση νέων δρόμων ανάπτυξης. Φιλοδοξία μας είναι αυτό το πάντρεμα να μπολιάσει με νέες ευκαιρίες δημιουργίας και εξωστρέφειας και τους δύο κόσμους, ώστε να επιτύχουμε την ενεργοποίηση κάθε παραγωγικής δύναμης που διαθέτει η χώρα μας και τελικά μία ανάπτυξη δίκαιη και ισόρροπα κατανεμημένη σε όλη την ελληνική κοινωνία», ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σοφοκλής Παναγιώτου, επισήμανε ότι: «Με γνώμονα την εμπειρία από την μακρόχρονη λειτουργία των επισκέψιμων οινοποιείων και υλοποιώντας ως Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών με μεγάλη επιτυχία τη δράση των Ανοικτών Ζυθοποιείων, από το 2018, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε από το Υπουργείο Τουρισμού την θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τα προϊόντα του ζύθου και η αλματώδης ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας την τελευταία δεκαετία, μας οδήγησαν στην υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης. Ο ζυθοτουρισμός, ως δράση μιας ευρύτερης γαστρονομικής εμπειρίας του επισκέπτη, θα ενισχύσει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια και σε τουριστικές περιοχές, ενδυναμώνοντας την αναπτυξιακή πορεία του κλάδου μας».

Ο Σοφοκλής Παναγιώτου ανέφερε ότι υπάρχουν 60 ζυθοποιεία, πολλά από αυτά επισκέψιμα κυρίως στην περιφέρεια και τη νησιωτική Ελλάδα. Επίσης θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή λίγα ζυθοποιεία καλύπτουν το σύνολο των προϋποθέσεων για την απόκτηση του Σήματος, τονίζοντας ότι σε δύο χρόνια από τώρα, πολλά ζυθοποιεία θα μπορέσουν να το αποκτήσουν.

Προχώρησε, δε, στην αποκάλυψη ότι σχεδιάζονται τα «κύματα της μπύρας», όπως με επιτυχία λειτουργούν οι «δρόμοι του κρασιού».

Με την ελληνική παραγωγή να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα, το Υπουργείο Τουρισμού επενδύει στρατηγικά επιδιώκοντας την ενθάρρυνση της ουσιαστικής συμμετοχής της στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας στο σύνολό της με τρόπο βιώσιμο και δίκαιο.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Η Καταλανική Εταιρεία και η οριστική καταστροφή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού (1302 – 1311 μ. Χ.)Market Pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα από την Τρίτη 21 ΦεβρουαρίουΒριλήσσια: Γιατί συνέλαβαν θύμα διάρρηξης
Keywords
Τυχαία Θέματα