Σουλτς: Πιθανή η επανένωση της Κύπρου το 2016

Η επανένωση της Κύπρου του 2016 είναι «πιθανή», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις προτεραιότητες για τη νέα χρονιά.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων των ευρωπαϊκών οργάνων έτσι ώστε να παίξουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο» δήλωσε ο Μ. Σουλτς, σημειώνοντας ότι αν επιτευχθεί η επανένωση την επόμενη χρονιά θα
αποτελέσει «σύμβολο» που θα δώσει μήνυμα «ελπίδας» στη διεθνή κοινότητα.

Σημειώνεται πως το Κυπριακό και η επίλυσή του δείχνουν να επανέρχονται στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη συνάντηση Τσίπρα και Κοτζιά με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, τον Οκτώβριο και την εκτίμηση του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου ότι μπορεί να υπάρξει λύση μέσα στο 2016. Από πλευράς του ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, έχει χαρακτηρίσει το 2016 «έτος κλειδί» για την επίλυση του Κυπριακού, αν και δεν θεωρεί απίθανο να περάσει το έτος και να μην έχει βρεθεί λύση.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα