Σκληρές μάχες στο Αφγανιστάν: Τα κυβερνητικά στρατεύματα χάνουν έδαφος απέναντι στους Ταλιμπάν

Τον έλεγχο του κέντρου της στρατηγικής σημασίας πόλης του Σανγκίν στην Ελμάντ έχασαν οι αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις, μετά από ημέρες σκληρών μαχών εναντίον των Ταλιμπάν, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο βρετανικό δίκτυο ότι οι Ταλιμπάν έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης και το αστυνομικό τμήμα. Από πλευράς τους, οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν πως οι μαχητές τους έχουν καταλάβει ολόκληρη την περιοχή και ότι η σημαία τους κυματίζει
στη Σανγκίν – με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας να αναφέρει ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται και πως έχουν αποσταλεί ενισχύσεις. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται ακόμα στην περιοχή, αλλά έχουν αποκοπεί.

Σημειώνεται ότι η Σανγκίν είναι πόλη στρατηγικής σημασίας στη Χελμάντ, ως κέντρο παραγωγής οπίου. Αποτελεί σημαντικό προπύργιο της εξέγερσης των Ταλιμπάν και βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα