Σερβία: Εκκωφαντικές εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο εργοστάσιο πυρομαχικών Sloboda, στην πόλη Τσάτσακ τηςΣερβίας, 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τη σερβική δημόσια τηλεόραση RTS, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα.

Sloboda Čačak trenutno pic.twitter.com/kqiiHOoyuc

— Стефан Печеничић (@StefanPecenicic) June 3, 2021

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στη

01:30 σε χώρο αποθήκευσης. Ακολούθησαν πολλές άλλες. Σποραδικές εκρήξεις συνεχίζουν να ακούγονται στην περιοχή του εργοστασίου.

oh shit here we go again

sloboda, čačak pic.twitter.com/FhgB5rV91Z

— kojesranje (@heejterka) June 4, 2021

Οταν άρχισαν οι αλλεπάλληλες εκρήξεις, στο εργοστάσιο βρίσκονταν 60 εργαζόμενοι της τρίτης βάρδιας. Η διοίκηση του εργοστασίου διαβεβαίωσε πως όλοι οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν με ασφάλεια τον χώρο.

Ωστόσο – κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες – έξι εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμη στον χώρο, εγκλωβισμένοι σε υπόγειο χώρο όπου κατέφυγαν για να προστατευτούν.

Експлодирала фабрика “Слобода” у Чачку... #cacak#gradcacak#fabrikaslobodapic.twitter.com/SIgKm6Gqch

— Војвоткиња од Љубића (@smokicarka) June 4, 2021

Δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού κατά την διάρκεια της νύχτας εκκένωσαν οικισμούς γύρω από το εργοστάσιο και απέκλεισαν την περιοχή.

Το εργοστάσιο Sloboda παράγει κυρίως οβίδες του πυροβολικού, καθώς και άλλα πυρομαχικά. Στη διάρκεια των βομβαρδισμών του NATO το 1999, είχε μετατραπεί επανειλημμένα σε στόχο νατοϊκών αεροσκαφών.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΕ.Ε.: Σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα το αεροπορικό εμπάργκο στη ΛευκορωσιαΗ Ουάσινγκτον αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα της πλατείας ΤιενανμένΛευκορωσία: Ο Προτάσεβιτς εμφανίστηκε με δάκρυα στην κρατική τηλεόραση
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σερβία, Εκκωφαντικές,servia, ekkofantikes