Σεούλ: Εκατοντάδες νεκροί από ποδοπάτημα σε εορτασμούς για το Halloween

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης περιθάλπουν τραυματίες μετά από ταραχή στις 30 Οκτωβρίου 2022 στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Τουλάχιστον 146 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για το Χάλογουιν στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, ενώ πάνω από 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ τόνισε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω. 

Ο Choi Sung-beom, επικεφαλής του Πυροσβεστικού

Σταθμού Yongsan, δήλωσε πως πολλά από τα θύματα φορούσαν μάσκες και στολές του Halloween

«Πολλοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ Χάλοουιν και έχουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό απωλειών», είπε ο Τσόι. Πολλοί από τους νεκρούς βρίσκονταν κοντά σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, είπε και πρόσθεσε ότι πολλά από τα θύματα ήταν γυναίκες γύρω στα είκοσι.

Μάρτυρες περιέγραψαν χαοτικές σκηνές λίγες στιγμές πριν από την αναταραχή, με την αστυνομία που βρίσκοταν σε ετοιμότητα εν αναμονή της εκδήλωσης του Halloween να δυσκολεύεται να διατηρήσει τον έλεγχο του πλήθους.

Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν εκατοντάδες ανθρώπους στριμωγμένους στο στενό, επικλινές δρομάκι καταπατημένους και ακίνητους καθώς τα συνεργία έκτακτης ανάγκης και η αστυνομία προσπαθούσαν να τους απεγκλωβίσουν.

Worse than a horror movie…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεούλ, Δεκάδες, Halloween,seoul, dekades, Halloween