Σεισμός στην Κρήτη: Πέμπτη νύκτα σε σκηνές

Για πέμπτο συνεχόμενο βράδυ διανυκτερεύουν σε σκηνές, οι πληγέντες από τον σεισμό κάτοικοι της περιοχής του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη.

Τουλάχιστον 1.600 είναι τα μη κατοικήσιμα σπίτια, την στιγμή που η πτώση της θερμοκρασίας καθιστά όλο και πιο δυσχερείς τις συνθήκες διαβίωσης.

Οι αυτοψίες συνεχίζονται στο Αρκαλοχώρι από τα κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι προσπάθειες των Αρχών συνεχίζονται, ώστε όλοι οι πληγέντες να μεταφερθούν άμεσα σε στεγασμένους χώρους. Σε εξέλιξη

βρίσκονται οι προετοιμασίες προκειμένου να εγκατασταθούν οι πρώτοι 35 οικίσκοι, ενώ καταγράφονται οι σεισμόπληκτοι που επιθυμούν να μεταφερθούν στα 70 σπίτια που έχουν μισθωθεί από το πρόγραμμα «Εστία» στο Ηράκλειο.

«Αυτή τη στιγμή γύρω στα 56 άτομα, ζητάνε σπίτια», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης.

«Προσπαθούμε να μην έχουμε σκηνές, είτε με τους οικίσκους είτε με την ενημέρωση που κάνουμε στους κατοίκους. Καλό θα είναι να επιλέξουν τα σπίτια που είναι πιο ασφαλή και για τους ίδιους», τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι όσοι βρίσκονται σε σκηνές να μεταφερθούν άμεσα σε στεγασμένους χώρους, εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας.

Πηγή: ERT

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΣεισμός στην Κρήτη: Από τους 1.844 ελέγχους σε σπίτια τα 1.331 κρίθηκαν μη κατοικήσιμαΣεισμός στην Κρήτη: Eδαφική παραμόρφωση 14 εκ. κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel-1ΕΛΣΤΑT: Θάνατοι, γεννήσεις και γάμοι στην εποχή της πανδημίας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, Κρήτη, Πέμπτη,seismos, kriti, pebti