Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Αθήνα

.

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν τις 11.30 στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η εστία είναι 5 χλμ ανατολικά- νοτιοανατολικά της Θήβας, με μέγεθος 3,9 Ρίχτερ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιο Λέκκα, η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση έγινε αρκετά

αισθητή στην περιοχή της Θήβας αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας. Πρόσθεσε ότι «εντάσσεται στην σεισμική δραστηριότητα που είχαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην εν λόγω περιοχή» και τόνισε ότι αυτή η δόνηση στη Θήβα είναι ανεξάρτητη από τις προηγούμενες που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα και χρειάζεται λίγη προσοχή ως μεμονωμένο περιστατικό. «Το παρακολουθούμε», είπε σχετικά. 

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο στα ανοικτά της Κρήτης.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 30 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά της πόλης της Ζάκρου, στον νομό Λασιθίου.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Σάρον Στόουν: «Μετά το εγκεφαλικό έβαλα για πάντα τέρμα στο μπότοξ»Απόλυση με στυλ: Έβαλε ροζ περούκα, πήρε το κρασί του και μπήκε στο μίτινγκΗ ωρολογιακή βόμβα του δημογραφικού
Keywords
Τυχαία Θέματα