Σε σταθερή τροχιά, αλλά χωρίς να μεταδίδει, ο βορειοκορεατικός δορυφόρος

Ο δορυφόρος που εκτόξευσε πρόσφατα η Βόρεια Κορέα έχει τεθεί σε σταθερή τροχιά, αλλά δεν θεωρείται ότι έχει μεταδώσει δεδομένα πίσω στη Γη, αναφέρουν αμερικανικές πηγές σχετικά με την προ ημερών εκτόξευση η οποία προκάλεσε διεθνή προβληματισμό, αν και δεν έχει καταφέρει να πείσει τους ειδικούς ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά στην πυραυλική της τεχνολογία.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως η εκτόξευση της
Κυριακής αφορούσε σε δορυφόρο παρατήρησης Γης, ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ, που έκαναν λόγο για πυραυλική δοκιμή. Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο είχε λάβει χώρα η τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

«Βρίσκεται σε σταθερή τροχιά τώρα. Έχουν θέσει την κίνηση υπό έλεγχο» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος την Τρίτη, υπενθυμίζοντας ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την περίπτωση του προηγούμενου δορυφόρου της Βόρειας Κορέας, ο οποίος είχε εκτοξευτεί το 2012 χωρίς να καταφέρει να σταθεροποιηθεί. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, άλλη πηγή σημείωσε πως ο νέος δορυφόρος δεν φαίνεται να προβαίνει σε μεταδόσεις.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα