Σε κατάσταση πολιορκίας το Λονδίνο καθώς η Ομκρόν «σαρώνει»

Η Βρετανία κατέγραψε την παραμονή Χριστουγέννων ένα ακόμη ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19 την Παρασκευή, με νέες εκτιμήσεις των επιδημιολόγων να αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Λονδίνου μεταφέρει τον ιό, υπογραμμίζοντας την ανελέητη εξάπλωση της παραλλαγής Oμικρον.

Η ταχεία εξάπλωση της Ομικρον έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες, ειδικά στην πρωτεύουσα.

Περίπου 1 στους 20 Λονδρέζους πιθανότατα είχε COVID-19 στις 16 Δεκεμβρίου και οι πρώτες εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί σε 1 στους 10 την Κυριακή, σύμφωνα με την

Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) την Παρασκευή.

Πολλές βιομηχανίες και δίκτυα μεταφορών παλεύουν με ελλείψεις προσωπικού καθώς πολλοί άρρωστοι εργαζόμενοι αυτοαπομονώνονται, ενώ τα νοσοκομεία στη Βρετανία έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο των επιπτώσεων στην υγεία των ασθενών.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει στοιχηματίσει σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τα Χριστούγεννα του 2021 να είναι «αισθητά καλύτερα» από πέρυσι, την Τρίτη απέκλεισε νέους περιορισμούς, λέγοντας ότι υπήρχε αβεβαιότητα σχετικά με τη σοβαρότητα της Oμικρον και τα ποσοστά νοσηλείας.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν 122.186 νέα κρούσματα την Παρασκευή, από 119.789 την Πέμπτη, σηματοδοτώντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πως ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τις 100.000.

Ενώ πρόσφατες μελέτες για την Oμικρον, υποδηλώνουν ότι έχει χαμηλότερο ποσοστό νοσηλείας από τις προηγούμενες παραλλαγές της COVID-19, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι διατηρούν μια πιο επιφυλακτική στάση.

«Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας για τα Χριστούγεννα... αλλά σίγουρα δεν είναι ακόμα στο σημείο που θα μπορούσαμε να υποβαθμίσουμε αυτή τη σοβαρή απειλή», δήλωσε στο BBC η Τζένι Χάρις, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αυτό που έχουμε τώρα είναι μια ισορροπία μεταξύ κάτι που μοιάζει να επιφέρει χαμηλότερο κίνδυνο νοσηλείας, αλλά τατόχρονα μια παραλλαγή εξαιρετικά μεταδοτική που γνωρίζουμε ότι αποφεύγει ορισμένες από τις ανοσοποιητικές μας άμυνες».

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ανέφερε 137 νέους θανάτους μέσα σε 28 ημέρες από θετικό τεστ COVID-19, από 147 την Πέμπτη, ανεβάζοντας το σύνολο κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε 147.857 - τον υψηλότερο στην Ευρώπη.

Η ONS ανέφρε ότι ο επιπολασμός αυξήθηκε σε όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη Σκωτία να παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό λοιμώξεων με 1 στους 65 ανθρώπους στις 19 Δεκεμβρίου.

Εξαλλου, οι εκτιμήσεις της ONS έδειξαν ότι περίπου 1 στους 35 ανθρώπους στην Αγγλία - που ισοδυναμεί με 1,54 εκατομμύρια ανθρώπους - μολύνθηκε με COVID-19 κατά τη διάρκεια των έξι ημερών έως τις 19 Δεκεμβρίου.

Η αρχική εκτίμηση των επόμενων ημερών δείχνει ότι ενδέχεται να αυξηθεί σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα την Κυριακή, ή περίπου 1 στους 25 Βρετανούς.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΔεκάδες ακυρώσεις πτήσεων μεγάλων αερογραμμών τα Χριστούγεννα λόγω της ΟμικρονΚορονοϊός- Βρετανία: Ηπιότερα τα συμπτώματα της Όμικρον από της Δέλτα, σύμφωνα με στοιχείαΤα ημερήσια κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο έφτασαν τα 119.789 – Νέο ρεκόρ
Keywords
Τυχαία Θέματα