Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Αυξημένη αναμένεται η κίνηση στα λιμάνια και στο οδικό δίκτυο, καθώς πολλοί είναι κάτοικοι της μεγαλούπολης που αναμένεται να αποδράσουν και σήμερα Μ. Παρασκευή από το κλεινόν άστυ για τις γιορτές του Πάσχα.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας προκειμένου η έξοδος αλλά και η επιστροφή των εκδρομέων να είναι ομαλή.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί

για σήμερα 19 δρομολόγια από τη Ραφήνα 13 και από το Λαύριο 6.

Χθες Μ. Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 24 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 23.700 επιβάτες, 3.427 ΙΧ οχήματα, 792 φορτηγά και 669 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγινα 31 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 7.630 επιβάτες με 1.214 ΙΧ οχήματα, 40 φορτηγά και 235 δίκυκλα.

Στη Ραφήνα έγιναν 18 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά των Κυκλάδων και την Εύβοια 7.524 επιβάτες, 1.946 ΙΧ οχήματα, 54 φορτηγά και 157 δίκυκλα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 6 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 1.909 επιβάτες με 560 ΙΧ οχήματα 16 φορτηγά και 25 δίκυκλα.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα λαμβάνονται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου και περιλαμβάνουν:

-αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής

-αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων

-αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων

-ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης

-συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση)

-αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις

-παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες

-ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα