«Σχολική εκεχειρία» στην Ουκρανία ζητά ο ΟΑΣΕ

Ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε πως διαμεσολάβησε έτσι ώστε να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων ενόπλων για παύση όλων των εχθροπραξιών την Τρίτη.

Η μέχρι τώρα επισφαλής εκεχειρία έχει διαρραγεί κατά καιρούς από παραβιάσεις, για τις οποίες η κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη. Στόχος της συνεννόησης που επιτεύχθηκε, όπως ανακοίνωσε τόσο ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ όσο και ο εκπρόσωπος των φιλορώσων ενόπλων, είναι μέχρι να ανοίξουν
τα σχολεία στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα να έχουν σιγήσει πλήρως τα όπλα.

«Η τριμερής ομάδα επαφής το θεωρεί σημαντικό να έχει επιτευχθεί στέρεα κατάπαυση πυρός από την έναρξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε ο Μάρτιν Σάιντικ του ΟΑΣΕ, προσθέτοντας: «Υπήρξε πρόταση για λήξη των βομβαρδισμών από την 1η Σεπτεμβρίου και σήμερα υπάρχει ελπίδα πως από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε επιτύχει πλήρως τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Προς το παρόν όλες οι πλευρές έχουν εκφράζει την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν αυτήν την ιδέα».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα