Σατανιστές θέλουν να χτίσουν άγαλμα του Εωσφόρου κοντά σε μνημείο των 10 Εντολών στο Αρκάνσας

Ο «Ναός του Σατανά» (The Satanic Temple) υπέβαλε επίσημα αίτημα στην Arkansas Capitol Arts and Grounds Commission για άδεια εγκατάστασης ενός μνημείου στον Σατανά (Βαφομέθ) δίπλα σε σχεδιαζόμενο μνημείο των 10 εντολών, που προβλέπεται να κατασκευαστεί.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, αναφέρεται ότι η εν λόγω οργάνωση υπέβαλε επίσημα το αίτημα για να φέρει τον Βαφομέθ στο Λιτλ Ροκ. Στο σημείο όπου ζητήθηκε να τοποθετηθεί, θα βρίσκεται
κοντά σε άλλα αγάλματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μια απάντηση σε νόμο που περάστηκε νωρίτερα μέσα στο έτος, για την κατασκευή – με ιδιωτικά κεφάλαια- του προαναφερθέντος μνημείου των 10 εντολών. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο νόμο αναφερόταν ότι η κατασκευή του δεν θα ήταν ευνοϊκή απέναντι σε κάποια θρησκεία, ωστόσο ο Ναός του Σατανά διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι έτσι δημιουργείται προηγούμενο και πρέπει να επιτραπεί η κατασκευή και άλλων θρησκευτικών μνημείων, σε παρεμφερές πλαίσιο.

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι το άγαλμα για τις 10 Εντολές είναι μνημείο στα κυνήγια μαγισσών, τη δίωξη όσων σκέφτονταν ελεύθερα και των κάθε λογής αιρετικών.

Σε επιγραφή στο άγαλμα του Βαφομέθ θα αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα μνημείο στην ιστορία του νόμου στην Αμερική, από τα κυνήγια μαγισσών μέχρι την εδραίωση του τεκμηρίου της αθωότητας και την προστασία των μειονοτήτων από την «τυραννία του όχλου».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την οργάνωση που έκανε πρόσφατα τα αποκαλυπτήρια μπρούντζινου αγάλματος του Σατανά στο Ντιτρότ.

“@ImDBro: Why is there a giant bronze statue of Baphomet chilling in Detroit” pic.twitter.com/i4Lcsjt47k

— Amolitura (@CemoiMoi) September 4, 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα