«Σας λέω, δεν το κάνω. Είναι δικαίωμά μου» - Ο Μπολσονάρο αρνείται και το εμβόλιο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού, συνεχίζοντας να εκφράζει σκεπτικισμό έναντι των προγραμμάτων ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Σε δηλώσεις του που αναμεταδόθηκαν απευθείας από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ανάφερε πως θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο το Κογκρέσο να υποχρεώσει τους Βραζιλιάνους να εμβολιαστούν.

Στη Βραζιλία καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη. Ο δε Μπολσονάρου υποβαθμίζει εξαρχής τη σοβαρότητα της πανδημίας, παρότι προσβλήθηκε ο ίδιος τον

Ιούλιο.

«Σας λέω, δεν πρόκειται να το κάνω. Είναι δικαίωμά μου», είπε.

Ο Μπολσονάρου εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη δυσπιστία του για τη χρήση μάσκας υπονοώντας πως υπάρχουν ελάχιστες αξιόπιστες αποδείξεις πως το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας είναι αποτελεσματικό για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θα καταστεί υποχρεωτικό οι Βραζιλιάνοι να εμβολιαστούν όταν θα είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα κάποιο εμβόλιο. Τον Οκτώβριο, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ανέφερε χαριτολογώντας μέσω Twitter ότι ο μοναδικός που είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί είναι ο σκύλος του.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Επιθέσεις χάκερς σε φαρμακευτικές εταιρίες και ερευνητές που παρασκευάζουν εμβόλια για την Covid-19; Pulse: 64% των Ελλήνων λένε ότι θα κάνουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού ΗΠΑ: Ο Τραμπ δήλωσε ότι η διανομή του εμβολίου θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα