Σαρλ Μισέλ: Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον κορονοϊό

ι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν «σύντομα» τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν μια συντονισμένη απάντηση της ΕΕ στο ξέσπασμα του κορονοϊού, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Έπειτα από διαβουλεύσεις, θα συγκαλέσω σύντομα τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να συντονίσουμε τις προσπάθειες της ΕΕ σχετικά με τον COVID-19. Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε για να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών μας», έγραψε στο Twitter

ο Μισέλ, ο οποίος προεδρεύει των συνόδων κορυφής της ΕΕ.

Αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε πως η τηλεδιάσκεψη είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Γιατί η Ιταλία έχει τόσους πολλούς νεκρούς από κορονοϊό αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων Ζευγάρι Βρετανών παραιτήθηκε από δουλειά με μισθό 23.000 ευρώ για να μετακομίσει μόνιμα στην Κρήτη Οχύρωση κατά του κορονοϊού: Πώς να ετοιμάσουμε ένα σακίδιο έκτακτης ανάγκης
Keywords
Τυχαία Θέματα