Σαν σύγχρονες Βίκινγκς: Το ελίτ γυναικείο στράτευμα της Νορβηγίας ακούει στο όνομα «Jegertroppen»

Το στράτευμα «Jegertroppen» του νορβηγικού στρατού αποτελεί ηχηρή απόδειξη ότι οι γυναίκες είναι ικανές να γίνουν εξίσου δυνατές με τους άνδρες και ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες στρατιωτικές αποστολές.

Η σκανδιναβική χώρα είναι ένα από τα πρώτα μέλη του ΝΑΤΟ που επέτρεψε στις γυναίκες να υπηρετούν σε διάφορες θέσεις μάχης. Το «Jegertroppen», το αποκλειστικά γυναικείο στράτευμα που ιδρύθηκε το 2014, αποτελεί μάλιστα το καμάρι της Νορβηγίας.

Γυναίκες
19-27 ετών εκπαιδεύονται σκληρά και αναλαμβάνουν ρόλους-κλειδιά σε διάφορες αποστολές. Αυτή την στιγμή, οι γυναίκες βρίσκονται στην Ιορδανία, όπου εκπαιδεύουν τους Σύριους αντάρτες.

Ο ρόλος τους είναι σημαντικός, καθώς καλούνται να προσεγγίσουν τον άμαχο πληθυσμό για να λάβουν πληροφορίες. Στις συντηρητικές κοινωνίες, οι γυναίκες και τα μικρά παιδιά είναι πιθανότερο να μιλήσουν σε μια γυναίκα, παρά σε έναν άνδρα, κάτι που κάνει την παρουσία τους απαραίτητη.

Αν και ο σεξισμός δεν εκλείπει ούτε από τον προοδευτικό βορρά, με αρκετούς άνδρες στρατιώτες να υποτιμούν συχνά τις συναδέλφους τους, τα μέλη του «Jegertroppen» νιώθουν ισάξια μέλη του νορβηγικού στρατού. Εξάλλου, όπως δήλωσε στο BBC μια νεαρή στρατιώτης ονόματι Βεντέρλα, πέρασαν από σκληρές δοκιμασίες για να φτάσουν από εκεί που είναι τώρα.

Πράγματι, οι νέες που θέλουν να μπουν στο στράτευμα πρέπει να περάσουν από την «εβδομάδα της κολάσεως»: ημέρες με ατελείωτο περπάτημα με βαρύ οπλισμό και ελάχιστο νερό και τροφή, με στόχο να διαφανούν οι σωματικές και οι ψυχολογικές αντοχές τους.

Πριν όμως από την συγκεκριμένη δοκιμασία, τα κορίτσια θα πρέπει να αποδείξουν την καλή φυσική τους κατάσταση, τρέχοντας 15 χλμ σε ένα δάσος με βαρύ οπλισμό μέσα σε 15 λεπτά, κάνοντας έξι pull-ups, 50 sit-ups σε δύο λεπτά, 40 push-ups και τρέχοντας 3 χλμ σε 13 λεπτά. Ακόμα, θα πρέπει να διανύσουν 400 μέτρα στο νερό κολυμπώντας σε 11 λεπτά, ενώ τα πρώτα 25 λεπτά θα πρέπει να τα διανύσουν υποβρυχίως.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα