Σαμαράς: Είμαστε σε αδιέξοδο, αυτή η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο

«Είμαστε σε ένα αδιέξοδο, αυτή η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο Mega.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Μάρδα περί αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων, έκανε λόγο για «καταστρεπτική δήλωση για τον τόπο», σχολιάζοντας ότι δίνεται η εικόνα μιας Ελλάδας
που συνορεύει με τη χρεοκοπία.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για διπλωματική απομόνωση. «Τα σπάσαμε ακόμα και με τις ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έβαλε τον «δολοφόνο Σάββα Ξηρό πάνω από το συμφέρον της πατρίδας». Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, δήλωσε ότι η κυβέρνηση απευθύνει πρακτικά «πρόσκληση» προς τους μετανάστες με τη στάση της, κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρα πράγματα».
Από εκεί που υπήρχε «σιγουριά» με την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς άγχος για μισθούς, συντάξεις ή Grexit, εκτίμησε ότι «φτάσαμε στις αγωνίες του Ιουνίου», αναφέροντας ότι κάθε μέρα συζητάται το αν θα βρεθούν χρήματα και ότι ο λογαριασμός κάθε μέρα μεγαλώνει. «Αν δεν πληρώσουμε, το Grexit επιστρέφει» τόνισε.

«Πρέπει να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις»

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για ανάγκη μείωσης των επικουρικών συντάξεων, καθώς διαφορετικά δεν θα υπάρχουν επικουρικά ταμεία. Παράλληλα, χαρακτήρισε ψευδές ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος προβλέπει μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις από το 4,4%.

«Αντιφατικές δηλώσεις, μπερδεύουν τον κόσμο»

Η μόνη προσφυγή στον λαό για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ερωτηθείς περί του ενδεχομένου δημοψηφίσματος και σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε δημοψήφισμα για να γίνει πιο αυστηρός με τον εαυτό του. «Δεν είναι όλοι στην Ευρώπη εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης εξ ορισμού» τόνισε, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «κάθε μέρα μπερδεύουν τον κόσμο, κάνουν αντιφατικές και προκλητικές δηλώσεις». Δεν έχουν κάνει καμία σοβαρή πρόταση, πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν ζητάει εκλογές, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «κωμικό» και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση πάει σε εκλογές, είναι γιατί θα θέλει να επιστρέψει στη δραχμή. «Αν η κυβέρνηση αλλάξει πολιτική, μπορεί να δώσει νέα προοπτική για τον τόπο» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμα δυνατότητα να επιτευχθεί συμφωνία και να «ελεγχθεί η ζημιά», προσθέτοντας ότι μια συμφωνία θα άλλαζε την ψυχολογία στην αγορά. Αν αλλάξει η πολιτική, σε ενάμιση χρόνο μπορούμε να βγούμε από την κρίση, εκτίμησε.

Τα πιο υφεσιακά μέτρα είναι η ασφυξία και η αβεβαιότητα, ανέφερε, συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι είναι ο πλέον ιδεολογικά ταγμένος κατά των φόρων και ότι η μεγαλύτερη επικοινωνιακή ήττα της κυβέρνησής του ήταν ο ΕΝΦΙΑ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα