Σαμαράς: Εδώ και τώρα συμφωνία με τους δανειστές. Η όποια παράταση συνιστά «μαρτύριο ασφυξίας»

Στην ανάγκη να κλείσει εδώ και τώρα μια συμφωνία με τους δανειστές, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Από την Πύλο όπου βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα δήλωσε πως «η αγορά δεν αντέχει άλλο, πρέπει η συμφωνία να κλείσει τώρα. Κάθε άλλη καθυστέρηση δεν λέγεται διαπραγμάτευση, λέγεται μαρτύριο ασφυξίας. Πρέπει η συμφωνία τώρα να κλείσε».

Απαντώντας στον κ.Σαμαρά,
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε πως «μαρτύριο ασφυξίας περνάει η αγορά εδώ και χρόνια. Ο κ. Σαμαράς το συνειδητοποίησε, τώρα, που νομοθετήθηκε η πιο σημαντική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των τελευταίων ετών, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα. Κάτι που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε να κάνει όσο κυβερνούσε. Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι τι παροτρύνει ο κ. Σαμαράς την κυβέρνηση να αποδεχθεί για να κλείσει η συμφωνία. Μειώσεις συντάξεων; Κατάργηση των επικουρικών; Αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων; Αυξήσεις στο Φ.Π.Α.; Ξεπούλημα δημοσίου πλούτου; Γιατί μια τέτοια συμφωνία δεν πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα