Ρωσία: Κλείνει το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drone (Βίντεο)

Κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας καθώς έχει επεκταθεί πλέον και στην ρωσική επικράτεια η οποία πλήττεται από Ουκρανικά  drone.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι τo διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας ανέστειλε τις πτήσεις του, επικαλούμενο απροσδιόριστους λόγους που δεν μπορεί να ελέγξει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Παρόμοιες αναστολές των πτήσεων στο ίδιο αεροδρόμιο έγιναν και κατά την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η ρωσική πρωτεύουσα

δέχονταν επιθέσεις από drones.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανάφερε ότι ένα εχθρικό drone καταστράφηκε από την αντιαεροπορική άμυνα καθώς προσέγγιζε σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ ένα από τα αεροδρόμια της πόλης ανέστειλε τις πτήσεις του.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε μία ξεχωριστή ανακοίνωση, ότι η κατάρριψη του ουκρανικού drone έγινε πάνω από το Ποντόλσκ που βρίσκεται περιφερειακά και νότια της Μόσχας.

Ο Σομπιάνιν έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι το drone προσέγγισε τη Μόσχα περίπου στις 11 το πρωί (τοπική ώρα).

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για τις δύο επιθέσεις με drones που έγιναν κατά της Μόσχας την προηγούμενη εβδομάδα. Από τις επιθέσεις καταστράφηκε ένας ουρανοξύστης (Moskva Citi).

Νύχτα σκληρών συγκρούσεων

Η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια τη νύκτας επίθεση κατά κύματα εναντίον της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας 70 όπλα αεροπορικής επίθεσης, περιλαμβανομένων πυραύλων κρουζ και υπερηχητικών καθώς και ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, ενώ τουλάχιστον 10 πύραυλοι φαίνεται ότι πέρασαν την αντιαεροπορική άμυνα.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέστρεψε 30 από συνολικά 40 πυραύλους κρουζ και τα 27 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας η Ρωσία, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η Ρωσία εκτόξευσε επίσης τρεις υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, όμως δεν αποκάλυψε άλλες πληροφορίες γι′ αυτούς.
«Συνολικά, σε επιθέσεις κατά κύματα από το βράδυ της 5ης Αυγούστου μέχρι το πρωί της 6ης Αυγούστου 2023, ο εχθρός χρησιμοποίησε 70 όπλα αεροπορικής επίθεσης», ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι τώρα αν σημειώθηκε κάποια ζημιά από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας ούτε τι συνέβη με τους 10 πυραύλους κρουζ που δεν καταρρίθηκαν.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρεια Χμελνίτσκι στη δυτική Ουκρανία, ο Σέρχι Τιούριν, δήλωσε πως μεταξύ των στόχων ήταν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Σταροκοστιαντίνιφ.

«Το αεροδρόμιο του Σταροκοστιαντίνιφ είναι στο μυαλό του εχθρού. Σημειώθηκε σειρά εκρήξεων στις κοινότητες Σταροκοστιαντίνιφ και Χμελνίτσκι», δήλωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram.
«Οι περισσότεροι πύραυλοι καταρρίθηκαν από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας».

Ο Τιούριν δήλωσε πως εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε ιδιωτικές κατοικίες, ένα κοινοτικό πολιτιστικό κέντρο και το σταθμό λεωφορείων, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε σε σιλό σιτηρών.

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε στο εθνικό ουκρανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο πως ένας από τους κύριους στόχους της ρωσικής επίθεσης στη διάρκεια της νύκτας ήταν η περιφέρεια Χμελνίτσκι.

«Τώρα το αεροδρόμιο του Σταροκοστιαντίνιφ είναι αυτό που στοιχειώνει τον εχθρό», δήλωσε ο Ιχνάτ.
Η Ρωσία είχε στοχοθετήσει στα τέλη Ιουλίου το στρατιωτικό αεροδρόμιοι του Σταροκοστιαντίνιφ στην περιφέρεια Χμελνίτσκι.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΟλλανδός τρέχει από το Αμστερνταμ στο Κίεβο για να αγοράσει ασθενοφόρα για την ΟυκρανίαΗ Μόσχα απειλεί με σκληρά αντίποινα μετά τα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη ΘάλασσαΈξω πόλεμος, στο σπίτι ξύλο: Ο διπλός εφιάλτης για πολλές γυναίκες στην Ουκρανία
Keywords
Τυχαία Θέματα