Ρεκόρ σε τουρισμό και έσοδα η Τουρκία

.

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που καταγράφει ρεκόρ στον τουρισμό, αλλά και η γειτονική μας Τουρκία, ανταγωνίστρια της χώρας μας στον Τουρισμό, που οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψιν.

Κι ενώ προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τον ακριβή αριθμό αφίξεων και εσόδων (περίπου 33 εκατ. αφίξεις και 21 δισ. ευρώ έσοδα), που δημιουργούν νέα

ρεκόρ, στην Τουρκία έκαναν… λογαριασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν η Τουρκία συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία στον τουρισμό και το 2023 καθώς υποδέχτηκε 56,7 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε ετήσια βάση. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 54,3 δισ. δολάρια και η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση ανήλθε στα 99 δολάρια. Ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών και τα έσοδα από τον τουρισμό αποτελούν νούμερα-ρεκόρ για τη χώρα.

Στόχος για το 2024 είναι η προσέλκυση 60 εκατομμυρίων τουριστών και η άντληση εσόδων 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τουριστικό τομέα. Δίνοντας προτεραιότητα στην ποικιλομορφία των αγορών, στο πλαίσιο των στρατηγικών της για τον τουρισμό, θα επικεντρωθεί σε νέες αγορές-στόχους, ενώ θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στις υφιστάμενες αγορές.

Εξάλλου, η Τουρκία εφαρμόζει Πρόγραμμα Βιώσιμου Τουρισμού, προϊόν της υπογεγραμμένης με το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού» (GSTC) συμφωνίας συνεργασίας, επιβραβεύοντας τους επαγγελματίες του βιώσιμου τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα