Πυροβολισμοί με τουλάχιστον τουλάχιστον δύο νεκρούς στο Παρίσι

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίσθηκαν σε μια ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε περίπου στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο κεντρικό Παρίσι. Νεκρός και ο ένας εκ των δύο δραστών. Πιθανότατα πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια», ανέφεραν πηγές τις αστυνομίας.

Ωστόσο άλλες πηγές της αστυνομίας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν μια απόπειρα ένοπλης ληστείας, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης. Επίσης το υπουργείο Εσωτερικών
διέψευσε την πληροφορία που μεταδόθηκε ευρέως από όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι και ο δεύτερος αστυνομικός που είχε τραυματισθεί εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης. Επίσης η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα η αστυνομία της Γαλλίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο δράστη. Πληροφορίες θέλουν τον δεύτερο ύποπτο να έφτασε στη Γαλλία μέσω τρένου από το Βέλγιο.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.

Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο twitter, ο αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη καθώς βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο στον κόκκινο σηματοδότη.

Δείτε επίσης:

Oι πρώτες εικόνες από την ένοπλη επίθεση στην «καρδιά» του Παρισιού

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τον αστυνομικό.

Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και στις έρευνες έχει εμπλακεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters ανέφερε πως είδε ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από το κεντρικό Παρίσι, σε μια κατά τα φαινόμενα επιχείρηση της αστυνομίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις του στρατού. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή.

#ChampsElysees Plusieurs cars de gendarmerie viennent encore renforcer un dispositif déjà très important pic.twitter.com/Dsf8meAC8s

— Arthur Berdah (@arthurberdah) April 20, 2017

Η Γαλλία ζει υπό τον φόβο των τρομοκρατικών επιθέσεων καθώς τα τελευταία δύο χρόνια οι επιθέσεις τζιχαντιστών έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε περισσότερους από 230 ανθρώπους. Η χώρα βρίσκεται ακόμη υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης και όπως έχει γίνει γνωστό περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα αναπτυχθούν για τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων είναι μια πολυσύχναστη περιοχή και προσελκύει πλήθος τουριστών με αποτέλεσμα οι αρχές να την έχουν κατατάξει στους πιθανούς στόχους τρομοκρατών.

URGENT - Fusillade sur les Champs-Elysées. Gros dispositif de Police sur Place. pic.twitter.com/BvIYTcWJ1c

— Remy Buisine (@RemyBuisine) April 20, 2017

Coming back from a run, Champs Elysées is a mess.. #paris pic.twitter.com/CTwRuqDCAQ

— Ralph (@vanderpauw) April 20, 2017

Kelly • Now

Το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία (στις 23 Απριλίου) και ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελευταία τηλεμαχία των υποψηφίων για την γαλλική προεδρία.

Τραμπ: Μοιάζει με τρομοκρατική επίθεση

Η ένοπλη επίθεση που συνέβη αργά σήμερα στο κεντρικό Παρίσι μοιάζει με μια «τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τα «συλλυπητήρια του στον λαό της Γαλλίας».

«Αυτό είναι ένα πραγματικό φρικτό πράγμα που συμβαίνει, φαίνεται να είναι μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι στον Λευκό Οίκο.

«Απλά δεν τελειώνει ποτέ», πρόσθεσε ο Τραμπ, τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε δυνατοί».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters, BBC, France24, AFP)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα