Αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Χάος στην Τουρκία με νεκρούς και τραυματίες όταν από τις έντεκα το βράδυ της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο στρατός ωστόσο είναι διχασμένος με την ηγεσία να στηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο στο πλευρο του οποίου παρέμεινε και η αστυνομία. Ο λαός βγήκε στις πλατείες και τους δρόμους ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που απηύθυνε μέσω Facetime ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μεταδόθηκε από την τηλεόραση του CNN TURK. Παγκόσμιος συναγερμός
σήμανε αμέσως. Οι στρατιωτικοί εισέβαλαν στην κρατική τηλεόραση TRT καταλάμβάνοντας για λίγη ώρα και το διεθνή αερολιμένα της χώραςΑτατούρκ, στην Κωνσταντινούπολη. Νωρίτερα, είχαν κλείσει τις γέφυρες του Βοσπόρου ενώ μαχητικά πετούσαν πάνω από την Άγκυρα όπου και ακούγονταν πυροβοσλισμοί.

Η μάχη ανάμεσα σε κυβέρνηση και στρατό συνεχίζεται. Ο Ερντογάν επέστρεψε στην Τουρκία και έκανε δηλώσεις από το Ατατούρκ χαρακτηρίζοντας το πραξικόπημα «δώρο» αλλά και «προδοσία». Όπως τόνισε «οι πραξικοπηματίες θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα». Και η επόμενη ξημερώνει στην Τουρκία.

Όλες οι εξελίξεις σε μορφή LiveBlog

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα