Μεγάλη πυρκαγιά στον Καρέα

Πυρκαγιά ξέσπασε κατά τις 12.30 στον Καρέα, έχοντας ξεκινήσει από τον Άη Γιάννη. Η φωτιά μαίνεται σε αρκετές εστίες και καίει τον Υμηττό, με τους καπνούς να είναι ορατοί από το κέντρο της Αθήνας. O δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, είπε ότι η φωτιά είναι σε εξέλιξη και μετακινείται προς Ηλιούπολη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε ένα σπίτι και μία ταβέρνα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσής της επιχειρούν πλέον 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν ο δυνατός άνεμος και το γεγονός ότι υπάρχουν διάσπαρτες πολλές εστίες φωτιάς.

Πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Επίσης, 4 ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδα Χρονίων Παθήσεων της περιοχής του Καρέα, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Υμηττός pic.twitter.com/T1ruilknX5

— Orestios™ (@Orestios) July 17, 2015

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από περιοχή χαμηλής βλάστησης, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές της Πυροσβεστικής. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετέβη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ενημερώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Στη συνέχεια μετέβη στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των φαινομένων, συμπληρώνοντας ότι ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμουν και μέσα των ενόπλων δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και προσπάθεια από όλες τις πλευρές ώστε να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα της φωτιάς. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχει γίνει επίσημο αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό και αν υπάρξει ανάγκη θα υπάρξουν αντίστοιχα αιτήματα και σε άλλες χώρες, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ένδειξη ότι χρειάζεται επιπλέον συνδρομή.

Σημειώνεται στην περιοχή όπου είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά μετέβη ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ωστόσο η παρουσία του πυροδότησε ένταση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Ακολουθούν εικόνες από το πύρινο μέτωπο στον Καρέα

Πολλά τα μέτωπα...

A photo posted by Chris Pehlivanis (@cpehlivanis) on Jul 17, 2015 at 4:32am PDT



Καρέας pic.twitter.com/LTi4qjmJGK

— Γκαθ (@Gath___) July 17, 2015

Καρέας τώρα #fwtia pic.twitter.com/VTNWI696Pd

— Minas (@minoulis) July 17, 2015

Φωτια τωρα στον Υμηττο #rbnews pic.twitter.com/bDSKlqHNz5

— Αμένσιωτος (@Amentiotos) July 17, 2015

Πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττού pic.twitter.com/a4EHNmmcFr

— C. Papachlimintzos (@CostasPap) July 17, 2015

opos fainetai i purkagia apo nea smirni.. #fotia #fotiakarreas pic.twitter.com/E18TS2Vche

— daianaaaa (@daianaki_L) July 17, 2015

opos fainetai i purkagia apo nea smirni.. #fotia #fotiakarreas pic.twitter.com/E18TS2Vche

— daianaaaa (@daianaki_L) July 17, 2015

Ηλιουπολη τώρα φωτιά απο Καρέα.. pic.twitter.com/GV6ZFwL9y4

— Dimitris Tz (@dimtzavel) July 17, 2015

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην οδό Τσακάλωφ στο Κορωπί, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού.Η φωτιά καίει πεύκα και ελιές.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Καρέα Αττικής, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί από τη φωτιά.

Την ίδια στιγμή, περιπολικά της αμέσου δράσεως απεγκλώβισαν καλόγριες από το μοναστήρι του προφήτη Ηλία και απομάκρυναν ηλικιωμένους από την περιοχή του Καρέα για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τσόγκα, γίνονται προσπάθειες περιορισμού της πυρκαγιάς, όμως υπάρχουν δυσκολίες, καθώς η περιοχή είναι κατοικημένη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
κορωπι πυρκαγιά , πυρκαγια
Τυχαία Θέματα