Πύρινη κόλαση σε Αρχαία Ολυμπία, Βόρεια Εύβοια και Μεσσηνία

Τρίτο 24ωρο πύρινου εφιάλτη βιώνει η χώρα με την Πυροσβεστική να δίνει υπεράνθρωπο αγώνα για να δαμάσει τις φλόγες στα μεγάλα μέτωπα που μαίνονται σε Ηλεία, βόρεια Εύβοια και Μεσσηνία, έχοντας αντιμετωπίσει προηγουμένως κόλαση φωτιάς στην Βαρυμπόμπη Αττικής.

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας έφθασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμέσως μετά την προσγείωσή του στο στάδιο των Μακρισίων, μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί για τον έλεγχο και τον στρατηγικό

σχεδιασμό της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Αφού ενημερώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, κατευθύνθηκε προς το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε η περαιτέρω συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν από το πρωί της Πέμπτης οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να το κρατήσουν μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Εντολή για την προληπτική εκκένωση δεκαεννέα κοινοτήτων της Ηλείας έχει δοθεί από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η φωτιά στην περιοχή Ηράκλεια, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Βασιλάκι, Υψηλό, ‘Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, ’Ανω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα εκκενώστε τώρα προς Πανόπουλο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Από χθες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και οι κοινότητες Δήλιζα, Πεύκες, ’Ανω - Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα