Πτώση της θερμοκρασίας αλλά για λίγο

Μικρή πτώση θα παρουσιάσουν στη χώρα μας οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα, η οποία, όμως, θα είναι πρόσκαιρη, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Παρά την πτώση, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί για έβδομη διαδοχική ημέρα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αφού οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν πάνω από την περιοχή μας. Η θερμοκρασία στη χώρα μας στο επίπεδο των 850 hPa (σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων) θα είναι έως και εννέα βαθμούς υψηλότερη

από τη μέση κλιματική τιμή (δηλαδή τα κανονικά για την εποχή επίπεδα). Έντονο θα είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας και σήμερα, ιδίως στα αστικά κέντρα, ενώ αυξημένες θα είναι ξανά οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σήμερα Δευτέρα οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 37-39 ⁰C, ενώ στα βόρεια τους 35-36 ⁰C. Στα νησιωτικά τμήματα οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο τους 36-38 ⁰C και τοπικά στην Κρήτη έως τους 39 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 34-35 ⁰C και στο Ιόνιο τους 35-37 ⁰C.

Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα στα κεντρικά, βόρεια ορεινά τμήματα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου αναμένονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η μέγιστα θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 37 με 39, 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο θα ξεπεράσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη

Γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια, στα βόρεια όμως θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σάββατο

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα