Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηλεία και την Αχαΐα

Προβλήματα έχει προκαλέσει στην Ηλεία η κακοκαιρία, η οποία πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του PatrasTimes, πολλά είναι τα προβλήματα σε Βάρδα, Βουπράσιο και Ψάρι, όπου το νερό της βροχής έχει μετατρέψει περιοχές σε λίμνες, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει.

Όπως αναφέρει το PatrisNews, στη διασταύρωση της Βάρδας σημειώθηκε εκτροπή οχήματος νωρίς το πρωί εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής. Συγκεκριμένα στη Βάρδα οι καταστροφές είναι πολλές, όπως σημειώνεται.


Στην Πατρών – Πύργου η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλά προβλήματα, ενώ είχε διακοπεί νωρίτερα στο ύψος του Βουπρασίου. Προβλήματα εντοπίζονται επίσης στη Δυτική Αχαϊα, όπου και εκεί σημειώθηκε υπερχείλιση χειμάρρων.

Επιπροσθέτως, κατολίσθηση σημειώθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στην Παναγοπούλα, από υλικά εργοταξίου στην υπό κατασκευή Νέα Εθνική Οδό. Κατολίσθηση επίσης έλαβε χώρα και στα Αραχωβίτικα, στο παλιό λιμανάκι, από αδρανή, φερτά υλικά. Στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη σοβαρά προβλήματα.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλος στο Mega, ήταν έντονα τα καιρικά φαινόμενα, χρειάστηκε να απομακρυνθούν ηλικιωμένοι από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, ενώ σημείωσε ότι δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Η βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις και λόγω και των υπερχειλίσεων έκλεισαν δρόμοι.

Πολλές ζημιές σε σπίτια, στάνες και καλλιέργειες προκλήθηκαν στο δήμο Ανδραβίδας όπως και σε πολλά χωριά της περιοχές, είπε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Ανδραβίδας. Πολλές ζημιές έχουν καταγραφεί και σε Μανωλάδα, Λεχαινά και Νεοχώρι, και όλη τη νύχτα απεγκλώβιζαν ανθρώπους μέσα από τα σπίτια τους χωρίς όπως ανέφερε να κινδυνέψουν άνθρωποι.

Στην Αττική από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν επίσης προβλήματα: Ειδικότερα, στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε, στη διάρκεια της νύχτας, δέκα κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα